Messerschmidt beskylder EU for forskelsbehandling

Det er ikke kun Dansk Folkeparti, der har brugt EU-penge på politik i hjemlandet, mener DFs frontfigur i EU.

Arkivfoto: Messerschmidt-fonde skal betale tre millioner tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil rette søgelyset væk fra sig selv og Dansk Folkeparti og sørge for, at også andre partiers brug af EU-penge undersøges grundigt.

Det siger den danske EU-politiker, efter at Europaparlamentet mandag har besluttet, at Dansk Folkeparti ulovligt har spenderet tre millioner kroner i EU-støtte på politiske kampagner i Danmark.

De penge var kun til EU-oplysning, men ifølge Morten Messerschmidt er reglerne uklare. Og Dansk Folkeparti handlede ikke i ond tro, da de via EU-partiet Meld og fonden Feld kørte kampagner i Danmark om retsforbeholdet og andre EU-kritiske sager.

- Det er vigtigt for os at få rejst det her politisk, så der kommer en undersøgelse af, hvordan alle europæiske politiske partier har ageret på det her område.

- Det er paradoksalt, at man kan se, at andre partier bruger ressourcer på at lave tilsvarende materiale til det, vi fik at vide, at vi ikke måtte, siger Morten Messerschmidt.

Adspurgt direkte kan han dog ikke dokumentere, at andre partier og fonde har brugt EU-midler på materialet, som det var tilfældet hos Feld og Meld.

- Men man sætter her en ny standard for europæiske partier. Det må føre til, at alle andre også skal have en gennemgående undersøgelse. Det kan ikke være rigtigt, at der er forskelsbehandling, efter om man er for eller mod EU, siger Morten Messerschmidt.

Han har endnu ikke et svar på, om Dansk Folkeparti vil betale det millionbeløb, EU kræver af Feld og Meld, og som parlamentet om nødvendigt vil gå rettens vej for at kradse ind.

/ritzau/