Messerschmidt afløser Espersen som DFs næstformand

Dansk Folkepartis mangeårige næstformand, Søren Espersen, overlader posten til Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt har afløst Søren Espersen som Dansk Folkepartis næstformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Morten Messerschmidt bliver næstformand i Dansk Folkeparti i stedet for Søren Espersen, som selv stopper på samme post.

Det skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på Twitter og Facebook.

»Vores mangeårige, dygtige politiske næstformand, Søren Espersen, har valgt at træde ud af gruppeledelsen. Kæmpe tak til dig, Søren, for en fremragende indsats gennem årene! Det er samtidig en stor glæde at kunne meddele, at Morten Messerschmidt overtager posten som politisk næstformand. Jeg er glad for, at Morten vil være en del af partiets ledelse. Hans stærke idépolitiske forankring og begavelse er en gevinst for DF,« lader Thulesen Dahl her forstå.

Morten Messerschmidt har siden folketingsvalget i fjor været sit partis EU- og klimaordfører, men altså ikke en del af partiets absolutte top, som hidtil har bestået af Kristian Thulesen Dahl og Søren Espersen samt gruppeformand Peter Skaarup. Dermed bliver der for første gang siden formandsskiftet i 2012, hvor Kristian Thulesen Dahl afløste Pia Kjærsgaard, skiftet ud på de allermest centrale poster i Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt har på det seneste gjort sig bemærket med flere store avisinterviews, hvor han har udlagt sit syn på, hvilken rolle Dansk Folkeparti skal spille i dansk politik, og hvordan fremtidens værdikamp bør tage sig ud, ligesom han har givet sit bud på, hvorfor Dansk Folkeparti befinder sig i en vælgermæssig krise.

Normalt er det op til et partiformand at tegne det større politiske projekt, og Messerschmidts interviews er af politiske kommentatorer blevet udlagt som en direkte udfordring af Kristian Thulesen Dahls formandskab. Messerschmidt har derimod talt om, at han og formanden kører »et parløb«.

»Søren er kommet til mig og har sagt, at han ønsker at træde tilbage,« siger Kristian Thulesen Dahl til TV2 News:

»Hvis Søren ikke var kommet med den idé, havde vi måske gjort tingene på en anden måde.«

Opdateres...