Mere end hver fjerde af de lavest lønnede stemmer på Dansk Folkeparti

Lidt over en fjerdedel af de danskere, der har en årlig indkomst på mindre end 200.000 kr. stemmer på Folketingets tredjestørste parti. Men De Radikale er størst hos danskere under uddannelse.

Dansk Folkeparti har bedst fat i de lavest lønnede. I den gruppe går det mindre godt for De Radikale, men de er til gengæld mest populære hos de danskere, der stadig er under uddannelse. Her ses de to partiformænd til De Radikales nytårsstævne i januar 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

37 pct. af danskerne har en årlig indkomst på under 200.000 kr. ifølge Danmarks Statistik. Af dem vil mere end en fjerdel - 26,5 pct. - stemme på Dansk Folkeparti. Det er i den gruppe, partiet klarer sig bedst. I den samlede befolkning ligger Dansk Folkeparti lidt lavere med 20,1 pct. ifølge seneste Barometermåling og indtager således »kun« en tredjeplads efter Socialdemokraterne og Venstre.

Dansk Folkeparti er det parti, der har haft absolut mest vind i sejlene siden folketingsvalget i 2011, og en stor del af sin opbakning henter partiet altså hos den fattigste tredjedel af danskerne. Men det er ikke hos de studerende, som udgør en stor del af lavindkomstgruppen, partiet scorer primært scorer stemmer. I gruppen med lærlinge, elever og studerende er De Radikale, der nyder størst popularitet.

Vil du vide mere om, hvordan danskerne stemmer? Tjek Politikos interaktive grafik Sådan stemmer danskerne.