Mercado: Jeg skal ikke overtage Espersens rolle

De Konservatives nye politiske ordfører, Mai Mercado, vil ikke overtage den rolle, som hendes forgænger, Lene Espersen, havde, siger hun.

Mai Mercado, MF De konservative, Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal ikke forvente en ny version af Lene Espersen (K), nu hvor Mai Mercado (K) har overtaget hvervet som politisk ordfører for de Konservative.

Det siger Mai Mercado selv, der har siddet i Folketinget i tre år, mens Lene Espersen har over 20 års erfaring fra Christiansborgs gange.

»Jeg skal ikke overtage den rolle, som Lene Espersen har haft. Hun har 20 års erfaring og er en helt anden type politiker, end jeg er. Jeg skal være mig selv,« siger Mai Mercado og henviser til sin kommunalpolitiske baggrund, hvor hun tidligere har siddet i byrådet i Odense og i dag er medlem af Frederiksberg Kommunes kommunalbestyrelse.

»Jeg tænkt mig at bruge den gode kommunalpolitiske baggrund, jeg har. Når man er i kommunalpolitik, så bliver man prikket på skulderen, når man står i supermarkedet, og får fortalt, hvad der er godt, og hvad der er skidt. Og det betyder, at man får en helt anden indsigt i virkeligheden, og det har jeg brugt på Christiansborg og kan også trække på fremover,« siger Mai Mercado.

Hun nævner især jobområdet og skolereformen som nogle af de mærkesager, hun vil slå på som ny ordfører.

De Konservative står i øjeblikket dårligt i meningsmålingerne og har derfor også forsøgt at genstarte partiets profil med den nye formand, Søren Pape Poulsen (K). Lene Espersens exit er dermed også et tilbageslag for partiet, da hun er kendt for at hive mange stemmer i land.

Mai Mercado er dog ikke bitter over sin forhenværende partikollegas beslutning.

»Jeg tror godt, at folk kan forstå, at man kan have brug for luftforandring, når man har været på Christiansborg i 20 år. Og det er min klare opfattelse, at hun har truffet et for hende rigtigt valg, for når hun føler for, at hun skal stoppe, så skal hun jo gøre det,« siger Mai Mercado.

»Min opgave er nu at komme ud og tale politik og tale med vælgere sammen med Søren Pape, og det kommer vi til at gøre frem til valget,« tilføjer hun.