Medie: Thorning skal være direktør i Red Barnet

Ifølge BT skal den tidligere statsminister være chef for Save the Children International med kontor i London.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal tilsyneladende være direktør i Red Barnet i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal ifølge flere danske medier være direktør i den internationale humanitære organisation Save the Children - på dansk kendt som Red Barnet.

Oplysningen er ubekræftet af Thorning selv og organisationen, men BT erfarer fra "kilder tæt på Red Barnet", at den tidligere socialdemokratiske formand skal være direktør hos Save the Children, der har hovedkontor i London.

Både DR og TV 2 erfarer det samme, og ifølge TV 2 vil jobskiftet blive meldt offentligt ud torsdag.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få oplysningen bekræftet hos Save the Children i London, og Red Barnets danske pressechef har heller ingen kommentarer til sagen. Hun kan kun bekræfte, at Save the Children har søgt en direktør.

Der har flere gange været rygter om, at Helle Thorning-Schmidt var på vej til et internationalt topjob.

Ifølge Ritzaus oplysninger havde hun opbakning fra flere af de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer, da det i stedet var Donald Tusk, der blev valgt til ny EU-præsident.

Sidste år gik Thorning med støtte fra Venstre-regeringen åbent efter jobbet som højkommissær for FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

Det prestigefulde job gik i stedet til den italienske FN-diplomat, Filippo Grandi. Da Thorning efterfølgende blev spurgt til, hvorvidt hun også er i Folketinget ved næste folketingsvalg, lød hendes svar:

- Det regner jeg med. Jeg er utrolig glad for min kreds på Østerbro. Jeg møder stor opbakning, når jeg færdes rundt omkring i byen, så jeg er meget tilfreds med at være folketingskandidat.

Efter valgnederlaget i juni har Thorning været menigt medlem af Folketinget - uden nogen ordførerposter for sit parti. Hun har dog været første næstformand i Folketingets Præsidium, der blandt andet leder møderne i folketingssalen.

Således stod Thorning på formandsstolen under onsdagens førstebehandling af regeringens nye asylstramninger.

Thornings britiske mand, Stephen Kinnock, blev sidste år valgt ind i det britiske parlament i en valgkreds i Wales. Han arbejder derfor både i Wales og i London, hvor parrets ældste datter ifølge TV 2 også går i skole.

/ritzau/