Medie: Skandalesager koster fem direktører jobbet i Skat

En håndfuld chefer på direktør- og vicedirektørniveau står til afskedigelse efter skandalesager i SKAT, erfarer finansmedie.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Op mod en håndfuld chefer står til fyring efter en række skandalesager i Skat. Men den øverste chef, Jesper Rønnow Simonsen, klarer dog frisag.

Det bekræfter flere centralt placerede kilder over for finans.dk.

Mediet skriver, at IT-direktør Jan Topp Rasmussen står til en fyreseddel for sit ansvar for det fejlbehæftede IT-system EFI, der blandt har medført ulovlig opkrævning af forældet gæld hos danskerne. IT-direktøren får følgeskab ud i kulden af inddrivelsesdirektør Jens Sørensen.

Udover at være chef for inddrivelse af gæld er han også ansvarlig for betalings- og regnskabsområdet i Skat. Og det var netop denne del af Skat, der håndterede refusion af udbytteskat.

Her har det vist sig, at udenlandske kriminelle har snydt statskassen for 6,2 milliarder kroner ved at kræve refusion af udbytteskat, de aldrig har betalt.

Det er ikke lykkedes finans.dk at få kommentarer fra hverken Jan Topp Rasmussen eller Jens Sørensen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bebudet en kriseplan for Skat, som han vil præsentere på et pressemøde fredag klokken 11.30. Forinden vil han orientere Folketingets skatteudvalg.

Senere fredag vil Skat holde et pressemøde, hvor direktør Jesper Rønnow Simonsen ifølge en udsendt invitation til pressen vil »gennemgå de organisatoriske forandringer og de personalemæssige konsekvenser« efter den seneste tids sager.

Skat ønsker torsdag aften ikke at kommentere oplysningerne om fyringerne over for Berlingske Nyhedsbureau.