Medie: Se og Hør overvågede Løkke i statsministertiden

Se og Hør overvågede Lars Løkke Rasmussen, kort efter han var blevet statsminister. Ifølge en tidligere ansat var ugebladet lige i hælene på statsministeren.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Lars Løkke Rasmussen (V) under sin statsministertid var omgivet af PET-folk, var der en brist i sikkerheden omkring ham.

Ifølge DR lykkedes det nemlig Se og Hør at overvåge hans kreditkort, da han lige var blevet statsminister. Det viser flere SMSer, som DR er i besiddelse af.

Beskederne stammer fra den såkaldte tys-tys-kilde, som ugebladet brugte til at få adgang til kendte og kongeliges kreditkortoplysninger. SMSerne viser blandt andet, at Løkke spiste på McDonald’s, og at han var på ferie i Nice.

Journalisten Ken B. Rasmussen, der er tidligere ansat på Se og Hør, og som har udgivet bogen »Livet, det forbandede«, som først fik skandalesagen om ugebladet til at rulle, fortæller, at Se og Hør var lige i hælene på Løkke.

»Så længe han brugte sit kort, kunne vi overvåge ham minut for minut også i real time. Det vil sige, at i samme sekund, han kørte kortet igennem, kunne vi få sekunder efter vide, hvor han var henne,« siger han til DR.

Det kom allerede frem, at Løkke var blandt Se og Hørs overvågningsofre tilbage i april.

Sten Bønsing, der er ekspert i strafferet og lektor ved Aalborg Universitet, sagde dengang til Berlingske Nyhedsbureau, at det kan få konsekvenser for de ansvarlige på Se og Hør, hvis det skulle vise sig, at overvågningen af Venstre-lederen var sket i hans statsministertid.

»Det kommer an på, hvilke oplysninger, de (Se og Hør, red.) er kommet frem til. Hvis de har fået indblik i særligt fortrolige forhandlinger eller forhandlingsmiljøer, eller at de har kunnet opsnappe, at han har været til et særligt møde i eksempelvis NATO eller EU-regi, så kan det være skærpende,« forklarede Sten Bønsing dengang.