Medie: Regeringen sætter fire milliarder af til nærhospitaler

Onsdag præsenterer regeringen et nyt udspil, der blandt andet rummer planer for nye nærhospitaler.

Når regeringen med tre ministre i spidsen præsenterer et nyt udspil onsdag, rummer det planer om op mod 20 nærhospitaler og løft af det akutte sundhedsområde. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Regeringen vil oprette en pulje på op mod fire milliarder kroner til nærhospitaler. Pengene fra puljen skal gå til bygninger, materiel og it-investeringer.

Det erfarer TV 2 tirsdag aften.

Det sker forud for et pressemøde onsdag, hvor tre socialdemokratiske ministre vil fremlægge regeringens nye udspil "Tættere på II - Sundhed, uddannelse og lokal udvikling".

Det er sundhedsminister Magnus Heunicke, indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der deltager.

Ifølge TV 2 skal puljen give op til 20 nærhospitaler med sygehusfunktioner som røntgenbilleder eller blodprøver. Det kan også være kommunale tilbud og eksempelvis almen praksis.

Det bliver Sundhedsstyrelsens opgave at beskrive, hvilke opgaver der fremover skal kunne løses på et nærhospital.

Tidligere har regeringen lagt op til at oprette 10 til 20 nærhospitaler.

Det er endnu uvist, præcis hvilke opgaver nærhospitalerne får. Det er heller ikke oplyst, hvor de skal ligge.

Onsdag vil der dog blive sat navne på en række steder, hvor regeringen forestiller sig, at det giver mening, skriver TV 2. Ifølge mediet skal kommunerne selv søge om midler fra puljen.

TV Midtvest skriver tirsdag aften, at ét af stederne bliver i den vestjyske by Tarm. Ifølge mediet vil yderligere 12 steder blive udpeget onsdag.

Ifølge TV 2 er også Nyborg på Fyn samt Frederikssund og Helsingør på Sjælland er i spil. Det er netop i Frederikssund, at udspillet præsenteres.

Med udspillet vil regeringen også komme med bud på, hvordan manglen på læger i yderområderne skal løses.

Desuden vil udspillet rumme forslag til, hvordan det nære akutte sundhedsområde skal styrkes.

Sundhedsministeren siger i et interview med Politiken, at der bliver afsat 675 millioner kroner over de kommende fire år og herefter 200 millioner kroner til at løfte akutområdet, herunder det nære akutområde.

- Det her er en stille revolution, men afgørende vigtigt for den enkelte og for vores hospitaler, så de ikke overbelastes.

- Vi skal øge kvaliteten tæt på den enkelte frem for som i gamle dage at få mange ind med ambulance på hospitalet, siger Heunicke til Politiken.

/ritzau/