Medie: Rådgiver stod bag debatindlæg fra Carl Holst

En række indlæg under valgkampen fra Carl Holst stammer alle sammen fra den medarbejder i Region Syddanmark, der beskyldes for at have udført politisk arbejde for Holst.

Forsvarsminister Carl Holst Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere email og SMS-beskeder har tirsdag lagt forøget pres på forsvarsminister Carl Holst (V) i sagen om den medarbejder, der tilsyneladende har hjulpet Holst under hans valgkamp.

Nu kan JydskeVestkysten berette, at medarbejderen Christian Ingemann Nielsen i fem tilfælde har stået bag indlæg og pressemeddelelser fra Carl Holst, da denne var kandidat til Folketinget.

Avisens redaktioner og lokale ugeaviser har gennem det seneste år modtaget flere mails fra Carl Holsts kampagnemailadresse.

De vedhæftede pressemeddelelser og debatindlæg er skrevet i tekstprogrammet Word, hvor det fremgår, at de alle er oprettet af den pågældende medarbejder, der nu er Holsts særlige rådgiver i Forsvarsministeriet.

Det skete blandt andet, da JydskeVestkystens lokalredaktion i Aabenraa 4. juni - ni dage inde i valgkampen - modtog et debatindlæg under overskriften »Vækst skabes også uden for Hovedstaden«.

Her underskriver Carl Holst sig som »folketingskandidat i Sydjyllands Storkreds«.

De seneste oplysninger er langt fra de første eksempler på, at medarbejderen har været dybt involveret i den tidligere regionsrådsformands kommunikation med pressen.

Tirsdag er det således også kommet frem, at en email til Radio24syv med svar fra Carl Holst blev sendt under valgkampen af Christian Ingemann.

De nye informationer har betydet, at regionsrådet i Syddanmark vil iværksætte en undersøgelse af ansættelsen. Samtidig afkræver Socialdemokraterne på Christiansborg Carl Holst (V) svar på, om ansættelsen er politisk - betalt af skatteyderne.

Selv afviser Carl Holst, at der skulle være et problem omkring ansættelsen af Christian Ingemann, der var ansat under ledelsessekretariatet under Region Syddanmark.

»Jeg mener ikke, at han har ført valgkamp for mig. Han har løst nogle opgaver, som skulle løses, uanset om der var valgkamp eller ej,« siger forsvarsministeren til TV 2 News.