»Med Trump er det virkelig som at trække et lod i tombolaen - og vi trækker et lod hver morgen«

Ifølge den danske udenrigsminister bliver det »meget, meget mere besværligt at arbejde sammen med USA«, hvis Donald Trump vinder præsidentvalget.

Kristian Jensen forudsiger, at det ikke kun bliver Danmark, som får udfordringer ved at arbejde sammen med USA, hvis Donald Trump skulle ende som præsident. Fold sammen
Læs mere

Den såkaldte Super Tuesday i USA er slut, og tilbage står nu to favoritter til at skulle kæmpe om den mest magtfulde post i verden.

Natten til onsdag dansk tid udbyggede Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton således deres føring til de nærmere konkurrenter, og dermed ligner det mere og mere en kamp om embedet mellem netop de to.

Ifølge den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, ved vi herhjemme, hvad Hillary Clinton står for. Anderledes er det med den republikanske kandidat, siger han til DR Nyheder onsdag.

»Med Trump er det virkelig som at trække et lod i tombolaen - og vi trækker et lod hver morgen. Det bliver en fantastisk rutchebanetur, hvis Trump vinder,« siger udenrigsministeren:

Kristian Jensen forudsiger samtidigt, at det ikke kun bliver Danmark, som får udfordringer ved at arbejde sammen med USA, hvis den omstridte republikanske kandidat ender med at trække det længste strå.

»Det kommer til at betyde meget for USAs stabilitet og samarbejde. For Trump er fuldkommen uforudsigelig. Det bliver meget, meget mere besværligt at arbejde sammen med USA. For det er jo ikke til at vide, hvad han mener i morgen. Han skifter jo holdninger, som vi andre skifter undertøj,« siger han til DR Nyheder.

Super Tuesday spiller ofte en nøglerolle i den amerikanske valgkamp, fordi den giver en klar indikation af, hvem partiernes præsidentkandidater bliver senere.

Hos Republikanerne gik i alt 11 stater til stemmeboksene, og Donald Trump vandt syv af dem. Ted Cruz sikrede sig tre stater, mens Marco Rubio vandt én.

Hos Demokraterne stemte 11 stater, og Hillary Clinton vandt syv af dem. Clintons nærmeste rival til den demokratiske nominering, Bernie Sanders, vandt fire, deriblandt sin hjemstat.

Herunder kan du se, hvordan de forskellige stater stemte.