McDonalds-forpagter bliver ny K-sundhedsordfører

49-årige Vivi Kier afløser Pia Christmas-Møller som konservativ sundhedsordfører. Udnævnelsen møder kritik, da Kier forpagter fem McDonalds-restauranter.

De Konservative udnævnte torsdag en 49-årig McDonalds-forpagter til ny sundhedsordfører. Det møder kritik fra en af landets førende ernæringseksperter.

Bromatolog Orla Zinck kalder udnævnelsen af nyvalgte Vivi Kier som konservativ sundhedsordfører for "et forkert signal". Nyvalgte Vivi Kier forpagter sammen med sin mand ikke mindre end fem McDonalds-restauranter på Fyn.

- Det er et forkert signal at sende. Man kan jo ikke ligefrem sige, at McDonalds har det bedste ry for at bidrage til folkesundheden, siger Orla Zinck, der i 10 år har arbejdet for Levnedsmiddelstyrelsen og i dag arbejder som konsulent for flere sygehuse, plejehjem, hoteller og restauranter rundt omkring i Danmark.

Signalet bliver ikke mindre paradoksalt af, at netop De Konservative satser stort på forebyggelse på sundhedsområdet. Partiet har været bannerfører for, at Sundhedsministeriet for nylig blev omdøbt til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

/ritzau/