»Matchfixing er den største trussel, dansk idræt har«

Brian Mikkelsen, konservativ gruppeformand og tidligere kulturminister, kalder matchfixing for den mest alvorlige trussel mod dansk idræt. Han foreslår, at man opretter en specialenhed.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den største trussel mod dansk idræt er hverken doping, mangel på midler eller niveauet blandt udøvere. Den største trussel er matchfixing. Det mener Brian Mikkelsen (K), gruppeformand hos de Konservative og tidligere kulturminister.

»Det er den største trussel, dansk idræt har. Hele den fascination, der er forbundet med idræt, bygger på, at udøverne kæmper for at vinde. Hvis det i virkeligheden handler om penge, mister det alt sin værdi, og det vil gradvis også sprede sig ned til ungdomsniveau. Vi skal have stoppet det uvæsen,« siger Brian Mikkelsen.

Han foreslår derfor oprettelsen af en slags specialenhed, der skal have ansvaret for at bekæmpe problemet.

»Som justitsminister lavede jeg en taskforce, der bekæmpede rockere og bandemedlemmer, og det har været en stor succes. Man burde lave det samme her i en mindre skala. Det skal være en specialenhed, der udelukkende har til formål at bekæmpe matchfixing,« foreslår Brian Mikkelsen.

Han vil samtidig have et tillæg til straffeloven, der udelukkende skal adressere matchfixing.

»Der er brug for et tillæg til straffeloven. En lovbestemmelse, der adresserer matchfixing, som man også har i andre lande. Domssystemet skal prioritere det højere med eksempelvis aflytning,« siger Brian Mikkelsen.

Han vil derudover - ligesom Venstre - have livstidskarantæne til alle sportsudøvere, der involverer sig i matchfixing.