Masser af "reklamebilleder" af ministeren

Fødevareministeren optræder i reklame for supermarkedskæden Superbest, og på Fødevareministeriets egen hjemmeside, er der endnu flere billeder fra samme begivenhed.

Henrik Høegh uddeler priser ved kåringen af ni supermarkeder som særligt sunde. Det er et billede med minsteren og chefen for Superbest (med grønt slips) i Bagsværd, som er blevet til en sag i medierne, efter Superbest har brugt  det i en reklame. Fold sammen
Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kræver et stop for fødevareminister Henrik Høeghs (V) optræden i reklamer for supermarkedskæden Superbest.

- Det er ikke i orden, at billedet efterfølgende er blevet brugt i reklameøjemed, sagde statsministeren på sit ugentlige pressemøde.

Læs også: Løkke: Ministre skal ikke være reklamesøjler

Kaster man et blik på Fødevareministeriets egen hjemmeside kan man hurtigt finde frem til en række billeder fra den begivenhed, hvorfra det så omtalte reklamebillede stammer.

Se blandt andet ministeren og en butikschef fra Kvickly i Svendborg, eller se Henrik Høegh fotograferet sammen med alle ni vinder-supermarkeder.

Din mening: Hvad synes du om Superbest-reklamen?

Billederne findes alle på Fødevareministeriets hjemmeside og stammer fra prisoverrækelsen ved Danmarks Sundeste Supermarked, der blevet kåret i begyndelsen af marts.

- Det kritisable ved sagen er ikke, at der bliver taget et billede ved en prisoverrækkelse. Det kritisable er, at Henrik Høegh ikke kan se, at det er problematisk, at han optræder som om, han er spændt for Superbests reklamevogn, siger TV2s politiske redaktør Henrik Qvortrup til News.

Læs også: Fødevareminister reklamerer for Superbest

Fødevareministerens håndtering er blevet kritiseret af Dansk Folkeparti, De Radikale, SF og Enhedslisten.

Se også:
Fødevareministeriets egen video fra kåringen