Martin Krasnik: De dårlige tabere forsøger at fortrænge valgnederlaget

Regeringens bebudede afskaffelse af en helligdag har forenet demokratiets dårlige tabere, mener Martin Krasnik. Og mens det ifølge Weekendavisens chefredaktør er forudsigeligt, at nogle partier tager alternative trick i brug, men at særligt ét parti har et ben ombord på vognen, undrer ham.

Martin Krasnik undrer sig særligt over De Konservatives ageren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Heilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens ønske om at afskaffe store bededag har, hvad de fleste nok har lagt mærke til, udløst et politisk slagsmål uden lige.

SVM-regeringen har fået snart sagt alle imod sig: fagbevægelsen, næsten hele oppositionen, landets biskopper og store dele af folket.

Det kan virke som noget af en sammenbragt familie, der har fundet sammen om at hade flertalsregeringens forslag om at få danskerne til at arbejde 7,4 timer mere om året.

Men ifølge Martin Krasnik, der er chefredaktør på Weekendavisen, forenes alle de forskellige grupper af ét særligt karaktertræk.

De er dårlige tabere, skriver Krasnik i en leder i dagens Weekendavisen.

Det undrer ham ikke, at kræfter fra den mørkerøde venstrefløj eller den højblå højrefløj forsøger, at få aktiveret Grundlovens paragraf 42, som giver et mindretal på 60 mandater i Folketinget mulighed for at udløse en folkeafstemning om et givent emne.

Særligt Nye Borgerlige har de senere år haft for vane at forsøge at gøre brug af det værktøj ved adskillige lejligheder.

»Mere bizart er det at følge De Konservatives evne til at fortrænge valgnederlaget og flirte med muligheden for at udløse Grundlovens paragraf 42 om folkeafstemninger. For en fridag. Mens Europa er i krig. De Konservative synes ivrige efter at bekræfte Lars Løkkes påstand om, at borgerligheden måtte befri sig fra dansk politiks blå fængsel,« skriver Martin Krasnik i lederen.

På søndag står fagbevægelsen for, hvad der ser ud til at blive et stort arrangement på Christiansborgs Slotsplads, hvor store danske musiknavne spiller, og hvor der vil blive delt hveder ud.

Men når de dårlige tabere, der enten har tabt folketingsvalget eller som fagbevægelsen, har tabt medlemmer, samles, må man ifølge Krasnik forvente, at skylden skydes på alle andre end de fremmødte selv.

Sådan har dårlige tabere nemlig for vane at gøre, skriver han.