Martin Henriksen tager afstand fra Naser Khaders private besked til kvindelig imam: »Det er selvfølgelig ikke en ordentlig måde at agere på«

Dansk Folkepartis udlændingeordfører står ved tidligere anklager mod lederen af Exitcirklen Sherin Khankan, men tager afstand fra Naser Khaders ageren på det sidste.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, tager nu afstand til den måde, som de Konservatives Naser Khader har opført sig på over for den kvindelige imam og leder af Exitcirklen, Sherin Khankan.

Det gør han, efter at Berlingske har kunnet afsløre, at Naser Khader har sendt en privat besked til Sherin Khankan, hvor han gør det klart, at han er i besiddelse af »søde beskeder og fotos« samt et »modelfoto« af Sherin Khankan taget for 17-18 år siden.

»Jeg fandt en hel del i kassen i går, bl.a. fotos vi tog sammen i Lund i år 2000 og et modelfoto, du sendte til mig i 1999. Gider du holde op med at lyve?,« skriver Khader i beskeden til Sherin Khankan.

Sherin Khankan kalder billederne for »dybt private og personlige« og opfatter Khaders besked som et implicit pres for at få hende til at tie.

En juraprofessor vurderer ligeledes over for Berlingske, at beskeden kan opfattes som en trussel.

Martin Henriksen var medunderskriver på en email i september, hvor han sammen med Naser Khader og Marcus Knuth (V) rejste en række påstande mod Sherin Khankan.

Indholdet af e-mailen står han ved, men han lægger afstand til Naser Khaders ageren over for Sherin Khankan i forbindelse med den private besked.

»Forudsat, at alt det her er rigtigt, så er det selvfølgelig ikke en ordentlig måde at agere på. Den slags tager jeg naturligvis afstand fra,« siger han og afviser, at Naser Khader har informeret om, at han tidligere har haft et forhold til Sherin Khankan:

»Jeg taler generelt ikke med folk om, hvem de har haft et forhold med. I den her sag har jeg sådan set bare forholdt mig til substansen, og det er, at personer, der går ind for sharialovgivning, skal ikke have penge til at bekæmpe social og religiøs kontrol,« siger han.

Har det her indflydelse på dine tanker om at være medunderskriver på det her brev?

»Nej, for jeg forholder mig til substansen. At der så er noget mellem Sherin Khankan og Naser Khader, det må I spørge dem om. Jeg er ikke med i nogen trekant.«

»Vi er ude i, at der er to personer, som forsøger at stille hinanden i et dårligt lys. Og det er en tokant. Det er ikke en trekant,« siger Martin Henriksen.

Naser Khader har ikke ønsket at stille op til et interview med Berlingske, men skriver i en e-mail, at han ikke har truet Sherin Khankan.

»Jeg har hverken direkte eller indirekte truet Sherin Khankan med noget som helst. Jeg har anmodet hende om at stoppe med at lyve om vores relation for 16 år siden i medierne,« svarer han.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, svarer ligeledes i en skriftlig kommentar:

»Jeg synes, det på alle måder er en ulykkelig sag, og det lader først og fremmest til at være et personligt drama mellem Naser Khader og Sherin Khankan, der ser ud til at være kørt fuldstændigt af sporet. Jeg tager en samtale med Naser Khader om det her, så vi kan komme videre og diskutere politik,« skriver han.

Du kan læse hele baggrunden her.