Markante Venstre-folk ønsker Ellemann som formand

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver af flere udpeget som mulig ny formand i Venstre.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Der gik ikke længe, fra at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen meldte sin afgang som formand, til at flere profiler i partiet meldte deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen som kommende formand for partiet.

Flere pegede endda på den politiske ordfører, allerede før formandskabet trak sig.

Lørdag ville Jakob Ellemann-Jensen dog hverken af- eller bekræfte, at han stiller op som formandskandidat ved et ekstraordinært landsmøde 21. september.

Få et overblik over nogle af de Venstre-folk, som åbent støtter Ellemann-Jensen her:

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem:

»Vi bliver nødt til at se fremad, så vi kan stoppe al den ødelæggende snak om fløje, så der fremover kun er en fløj - nemlig Venstre. Til den opgave, mener jeg personligt, at Jakob Ellemann-Jensen vil være det bedste bud som formand for vores parti,« skriver han på Twitter.

Jacob Jensen, folketingsmedlem:

»For mig er der ingen tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen bør være Venstres næste formand. Han kan samle partiet og bringe os videre,« skriver han på Twitter.

Martin Geertsen, folketingsmedlem:

»Nu skal vi alle selvfølgelig have tid til at komme os. Men håber og tror, at vi kan samles om Jakob Ellemann som ny høvding i Venstre,« skriver han på Twitter.

Marcus Knuth, folketingsmedlem:

»Jeg håber, at Jakob melder sit kandidatur snart, så vi igen kan få samlet Venstre,« skriver han på Facebook.

Anni Mathiesen, folketingsmedlem:

»Jakob favner bredt i gruppen, og han har de menneskelige egenskaber til at klare opgaven som formand,« siger hun til Jyllands-Posten.

Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem:

»Der er heldigvis masser af gode kræfter i Venstre, som vil blomstre op, hvis de får muligheden for det. Personligt kan jeg selvfølgelig ikke undlade at bemærke, at Jakob Ellemann-Jensen umiddelbart vil være mit bud,« sagde han til DR Nyheder allerede før Løkkes afgang.

Erling Bonnesen, folketingsmedlem:

»Jakob Ellemann-Jensen bliver nævnt af mange, og han vil være et godt bud som formand,« siger han til TV 2 Fyn.

Louise Schack Elholm, folketingsmedlem:

»Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen vil melde sig på banen for at samle partiet. Det bliver en stor opgave, men jeg er sikker på, at Jakob vil være den rette,« skriver hun på Facebook.

Ulrik Wilbek, Venstre-borgmester i Viborg:

»Jeg er ikke et sekund i tvivl. Det skal være Jakob Ellemann,« siger han til TV 2.

Ib Lauritsen, Venstre-borgmester i Ikast-Brande:

»Jeg er ikke i tvivl om, at alle pile peger på Jakob Ellemann-Jensen, så det er nok også det, jeg vil sige,« sagde han, allerede før Løkkes afgang.

Lars Krarup, Venstre-borgmester i Herning:

»Jeg vil ikke afvise, at det er den rigtige model. I hvert fald har Jakob Ellemann gjort sig parat over flere år i Folketinget og er en vellidt og dygtig mand. Jeg tror på mange måder også, at han kunne være et godt bud,« siger han til TV 2.

Karsten Längerich, Venstre-borgmester i Allerød:

»Jeg bakker fuldt op om, at Jakob Ellemann bør blive Venstre næste formand og Danmarks næste statsminister,« skriver han på Facebook.

Kenneth Muhs, Venstre-borgmester i Nyborg:

»Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen vil påtage sig opgaven,« siger han til DR Fyn.

/ritzau/