Marie Krarup er træt af sexismedebatten: »Stop det nu«

Selv om hun er enig i, at der findes sexisme i Danmark, mener Dansk Folkepartis Marie Krarup alligevel, at debatten har taget overhånd.

Marie Krarup fra Dansk Folkeparti mener, at debatten om sexisme har taget overhånd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Står det til folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Marie Krarup (DF), skal der sættes en stopper for den sexisme-debat, der ifølge hende er »gået amok«. Det skriver hun i et opslag på Facebook.

Marie Krarups (DF) opslag kommer i kølvandet på den debat, der har eksisteret siden TV-værten Sofie Linde gjorde opmærksom på sexisme i mediebranchen. Siden har sexisme-debatten bredt sig til flere områder, og har efterhånden også indtaget Christiansborg.

»Der er så mange beskyldninger overalt, og det skal undersøges overalt. Jeg synes jo selvfølgelig, at mænd, der opfører sig dårligt skal opdrages, og hvis de har overtrådt loven skal de straffes. Det er ikke det. Men det skal kvinder jo også. Det er som om, at alle mænd er kriminelle på forhånd,« siger hun.

Problemet med debatten er ifølge Marie Krarup (DF), at der i høj grad bliver lagt vægt på sager, der går flere år tilbage i tiden.

»Det er så sølle, når det der kommer frem er ældgammelt. For eksempel De Radikale, der ikke vil have noget med udenrigsministeren at gøre. At det bliver gravet op hører ingen steder hjemme. Manden har fået sin straf, selv om det ikke var en straffesagsstraf, så var det en moralsk straf, og så man kan komme videre. Det samme med Sofie Linde, der kommer med ældgamle beskyldninger,« siger hun.

I stedet bør de personer, der er udsat for krænkelser råbe op om det i øjeblikket, og ikke først vente til mange år efter, mener Marie Krarup (DF), der samtidig peger på, at mange mennesker er blevet for sarte.

»Man skal altid protestere, hvis man bliver udsat for noget. Men komplimenter er jo sjove, og det er da også dejligt at mærke, at man er tiltrækkende. Selvfølgelig er der en eller anden grænse, men de fleste mænd kan jo godt fornemme, hvor de går over grænsen. Hvis de ikke kan det skal de selvfølgelig sættes på plads,« siger hun.

Man har selv et ansvar

Hvis man ikke råber op med det samme, som Marie Krarup anbefaler, så har man også selv et ansvar for, at krænkelserne kan vare ved lyder det fra DF-politikeren.

»Man har selv svigtet, hvis man ikke kommer frem med tingene senere, for så er man med til at få det til at vokse. Så skal man først og fremmest selv tage skylden på sig. Hvis man accepterer noget, og lader det fortsætte, så er man næsten med til at acceptere det,« siger hun.

Desuden er Marie Krarup træt af at høre beskyldninger mod mænd, når der ifølge hende også er mange kvinder, der »bruger deres seksualitet«. Derfor glæder hun sig til, at mænd også vil komme frem med deres historier, når krænkelserne er gået den anden vej.

»Det er som om, at det kun er mændene, der er onde eller misbruger sex til at opnå ting. Det er der også kvinder der gør. Jeg har selv hørt historier om kvinder der siger, at hvis du ikke giver mig dit og dat, så anklager jeg dig for voldtægt. Eller så lokker man for at få det man gerne vil have. Man er jo altid mere tilbøjelig til at tro på kvinden, fordi mænd kan voldtage. Det kan kvinder ikke,« siger hun.

Er det noget, som du har set eksempler på er sket?

»Nej, det er ikke noget, jeg har set konkrete eksempler på. Jeg har kun hørt historier, så det er ikke noget jeg kan anmelde,« siger hun.

Nedringede piger

Det er derfor vigtigt, at der også er fokus på kvinders brug af seksualitet, mener Marie Krarup (DF), der som uddannet gymnasielærer også fortalte sine elever, dengang hun underviste, hvor vigtigt det er at være bevidst om sin seksualitet.

»Unge piger skal vide, at de besidder noget, som andre meget gerne vil have. Det er dumt af unge piger at komme til eksaminer og være fuldstændig nedringede. Hvis man kommer og er totalt udstafferet, så virker det som, at fokus skal drejes til et andet sted, og man kan blive misforstået. Ikke fordi det skal være forbudt, men det er bare enormt dumt,« siger hun.

»Man skal vide, hvad det er man fremkalder, og vide, at den her seksualitet er der. Så skal den måske reserveres til der, hvor man faktisk har sex og ikke bruge den på sin arbejdsplads. Det er jo i hvert fald der, som mange af det de sexkrænkelser har handlet om,« siger Marie Krarup (DF).

Samtidig understreger hun, at man selvfølgelig aldrig selv er skyld i det, hvis man udsættes for krænkelser eller overgreb ligegyldigt om man er »nedringet eller går nøgen rundt«.

Jeg tror det her er den tredje spørgeundersøgelse om sexisme i politik indenfor samme uge. Jeg føler mig helt snydt, at...

Slået op af Marie KrarupTirsdag den 22. september 2020