Marie Krarup: Drop forsvar mod russiske missiler i Østersøen

Der er ingen grund til at opruste, mener DF, der afviser Socialdemokratiets forslag om dansk missilforsvar i Østersøen.

Det er unødvendigt at opruste i Østersøen, mener forsvarsordfører Marie Krarup (DF): »Urealistisk, at russiske missiler nogensinde vil blive rettet mod Danmark.« Foto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er urealistisk, at Rusland nogensinde vil rette sine missiler mod os. Derfor er det unødvendigt at opruste med et dansk missilforsvar på de danske fregatter i Østersøen, mener Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup. Det skriver DR.

Dermed afviser hun Socialdemokratiets forslag fra onsdag aften om at bevæbne danske fregatter med missiler, selvom Rusland har missiler i Kaliningrad der kan nå Danmark.

»Vi har været mest positive overfor et områdeforsvar og synes, at det har været mindre væsentligt at indgå i missilforsvaret,« siger Marie Krarup.

Hun mener ikke, truslen fra Rusland er stor nok til, at der er behov for et dansk missilforsvar.

»Vi ønsker et stærkt konventionelt forsvar – også i Østersøen – og jeg mener, at situationen lige nu er meget, meget farlig, fordi man ikke har en dialog med russerne. Derfor er der en risiko for, at vi kan ende i en tredje verdenskrig, hvis vi er meget uheldige,« siger hun til DR.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) gav onsdag aften udtryk for, at han er positiv overfor et dansk missilforsvar, da han kaldte det et »meget relevant forslag«.

I maj 2016 skrev Berlingske, at skrækscenariet om »den store krig« lurer i Østersøen, og i december 2016, at Rusland, ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste, forbereder sig på muligheden for at kunne »slå-først«.

De russiske missiler befinder sig i enklaven Kaliningrad, der er 15.000 kvadratkilometer imellem Litauen og Polen. Missilerne har en rækkevidde på op mod 600 kilometer.

Svaneke på Bornholm ligger 300 kilometer fra Kaliningrad.