Margrete Auken rystet over datters SF-exit

SFs EU-parlamentariker Margrete Auken ærgrer sig over, at gode SFere forlader partiet, og hun er rystet over, at også datteren Ida Auken har truffet det valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden SF torsdag forlod regeringssamarbejdet, flere profiler trak sig fra poster i ledelsen, og Astrid Krag (S) annoncerede, at hun gik til Socialdemokraterne, har der været endnu mere uro i og omkring SF.

Det har rystet den garvede SFer og Europa-parlamentariker Margrete Auken (SF). Men største chok er kommet fredag, hvor partifællen og datteren Ida Auken (R) har meddelt, at hun også siger farvel til SF og har meldt sig ind i Radikale Venstre.

»Jeg er meget rystet. Jeg har gået rundt med noget i maven, der har fortalt mig, at det kunne ske. Og efter de seneste dages hurlumhej har jeg fornemmet det. Men alligevel kom det som et chok, da jeg fik det at vide i dag (fredag, red.),« siger Margrete Auken, som »er ked af« Ida Aukens valg.

Trods SFs store udfordringer og det sidste halvandet døgns nedsmeltning går Margrete Auken ingen steder.

»Jeg bliver i SF, og der er slet ingen overvejelser om at forlade partiet,« forsikrer hun.

Forud for Ida Aukens exit reagerede Margrete Auken i en kronik, som b.dk har bragt, på uroen og partihopperne.

»Det kan slet ikke nytte noget, at gode SFere forsvinder i afmagt,« skriver hun.

Ifølge den garvede politiker har SF været i voldsomt uvejr før, men det kan man komme igennem, og SF har stadig mulighed for indflydelse.

»Nu gælder det om ikke at blive væltet omkuld. Vel er det trist, at SF ikke længere er med i regeringen, ja da. Gennem aktiv brug af vores oprindelige 16 mandater har vi fået betydelig mere indflydelse på udviklingen i Danmark, end mange har bemærket. Der er reelle fodaftryk på såvel den røde som den grønne politik til gavn for danskerne lang tid fremover,« skriver hun i kronikken og fortsætter:

»Det ligger i SFs DNA at holde sig inde på banen og få mest mulig SF-politik igennem. Vi vil håndtere vores position i Folketinget med en styrket folketingsgruppe og samtidig fortsætte kampen for en solidarisk og bæredygtig udvikling af EU – et projekt vi i øvrigt, og desværre, er alene om på den danske venstrefløj.«