Manu Sareen trækker sig helt ud af politik

Torsdag var Manu Sareen socialminister, fredag røg han ud af Folketinget. Og nu trækker den radikale profil sig helt ud af politik.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man skulle være i tvivl om, hvorvidt politik kan være ubarmhjertigt, behøver man blot at betragte en skikkelse som Manu Sareen (R).

Da danskerne gik til stemmeurnerne torsdag, var han fortsat socialminister i SR-regeringen. Lidt mere end et døgn senere stod det klart, at den radikale profil mistede sit sæde til partifællen Ida Auken (R), og nu bekendtgør den indiskfødte politiker i et interview med Politiken, at han ikke agter at vende tilbage til dansk politik igen.

»Jeg kan ikke forestille mig et liv i politik igen. Lige nu kan jeg simpelthen ikke forestille mig det. Jeg har så meget lyst til at prøve noget nyt«, siger Manu Sareen til Politiken.

»På den ene side er det ærgerligt, og man skal lige vænne sig til det. På den anden side er der også noget lettelse i det. Og jeg må indrømme, at selvom jeg har elsket mit arbejde, så har det også slidt mig rigtig, rigtig meget,« siger Manu Sareen.

De Radikale fik som bekendt et katastrofalt valg, der mere end halverede partiets mandater i Folketinget. Manu Sareen er således langtfra den eneste radikale politiker, der kan se frem til at bruge de kommende dage på at rydde kontoret på Christiansborg. Partifæller som Camilla Hersom (R) og Rasmus Helveg (R) har lidt den samme barske skæbne.

Den tidligere socialminister fastslår dog over for Politiken, at det har været det hele værd og siger, at det har været det mest »ærefulde«, han har lavet i sit liv.