Manu Sareen: Jeg går efter Folketinget

Nej tak til en borgmesterpost og ja tak til en plads i Folketinget. Det er dagsordenen for den radikale politiker Manu Sareen, der aldrig har haft drømme om at blive borgmester.

Foto: Marie Hedegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

7.955 personlige stemmer var der til de Radikales Manu Sareen efter tirsdagens kommunalvalg.

- Det er et fedt rygstød, det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg havde slet ikke regnet med, at det var så fedt.

Men Manu Sareen har aldrig lagt skjul på, at kommunalpolitik ikke er det, hans hjerte banker for. Det gør han heller ikke i dag:

- Jeg synes, at det er vigtigt, at den stemme jeg står for, også kommer ind i Folketinget, så man kan give et modspil til alt det, der sker i øjeblikket, fortæller Manu Sareen.

Han mener, at han har en hel del at bidrage med i Folketinget, hvor han også gik efter at blive valgt ind ved sidste valg, men ikke klarede den på grund af dalende vælgertilslutning til de Radikale.

- Jeg har de sidste 14 dage fået at vide fra borgere og journalister, at de ting jeg har sagt op til valget, er første gang, de har set et kvalificeret modspil til Dansk Folkeparti de sidste ti år, siger han.

- I Folketinget handler det om skyld og straf, når de skal løse problemerne. Jeg taler meget mere og anderledes omkring forebyggende arbejde og har mange flere nuancer. Det er meget vigtigt for mig, at den stemme bliver hørt, fortæller Manu Sareen.

Nej til borgmesterpost

Tidligere i dag kom det frem, at den radikale stemmesluger i går takkede pænt nej tak til Bondams borgmesterpost, fordi den hviler på støtte fra DF. Der havde ellers stået en enig radikal gruppe bag forslaget, men Manu Sareen mente ikke, at han kunne stå inde for at sige ja:

- Det ville være hykleri, hvis jeg sagde ja til at blive borgmester på baggrund af en aftale, som jeg brugte hele dagen på at kritisere. Og så er der kutyme for, at den vælgerforeningen peger på som spidskandidat også bliver borgmester - og det er Bondam, siger han.

Stemmer indikerer linje

Ifølge Manu Sareen selv, har han aldrig været interesseret i en borgmesterpost.Men han er glad for de mange personlige stemmer, som kan bruges i forhold til den politik, der skal gennemføres:

- De mange stemmer er en helt klar indikation af hvilken linje, der skal føres fra det Radikale Venstre med hensyn til f.eks. skolepolitik, integration og bander. Det er sådan, jeg læser resultatet, og det er det arbejde, folk har belønnet mig for.

- Det er også et klart bevis på, at det er en politik, man sagtens kan føre, selvom man ikke er borgmester. Det har jeg jo vist i mange år, siger Manu Sareen.

Om de mange stemmer kan give Manu Sareen mere magt i partiet, vil han ikke sige. Han lægger dog vægt på, at der i forvejen er stor opbakning til den politik, han har ført de sidste mange år.

- Folk er rigtig søde, bakker mig op og hjælper mig. Jeg har allerede den hjælp, jeg skal bruge fra partiet. Men der er ingen tvivl om, at jo flere stemmer man får, jo bedre bliver det. Det er klart, at det hjælper på det.

- Jeg ved jo, at jo længere tid man er politiker, jo bedre kendt bliver ens navn. Så er der flere, der får øje på en.

Opbakning til Bondam

Manu Sareen lægger ikke skjul på, at han mener, at aftalen med DF sender et dårligt signal, men aftalen er skrevet under, og det må man ifølge Manu Sareen bare acceptere.

I de Radikales hovedbestyrelse er der også opbakning til Klaus Bondam og konstitueringsaftalen.

- Jeg bakker op om den beslutning, man har truffet i vælgerforeningen i aftes om, at man vil bakke op om det. Det er ikke landsniveauet, der beslutter det her, det er den lokale vælgerforening, og de har fået en gennemgang i aftes af forløbet og er fuldt tilfredse, og det er jeg dermed også, siger landsformand Klaus Frandsen.