»For mange Chamberlains og for få Churchills«

Vestlige lande mister friheden, hvis islam - som er en totalitær ideologi - vinder frem. Det siger den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders, som angriber europæiske politikere.

Foto: VALERIE KUYPERS / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ytringsfriheden og friheden står på spil i vestlige lande, hvis islam vinder frem. Det er en totalitær ideologi ligesom fascismen og kommunismen. Der bør indføres et totalt stop for indvandring fra muslimske lande for at stoppe islamiseringen.

Det siger den kontroversielle hollandske politiker, Geert Wilders, i et interview med Ritzau via e-mail. Han er hovedtaler den 14. juni ved Trykkefrihedsselskabets konference i Landstingssalen på Christiansborg. For nylig blev han afvist indrejse af britiske myndigheder trods invitation fra Overhuset af frygt for, at han ville opflamme had og skabe uro i Storbritannien. Wilders betegner den britiske premierminister, Gordon Brown, som "den største kujon i Europa".

- Manglen på lederskab i Europa og europæiske lande er en reel fare. Politisk korrekte kujoner, som føjer islam og tror på det farlige begreb kulturrelativisme. Jo mere fremtrædende den islamiske ideologi bliver i vore vestlige samfund, jo mere vil det koste vor frihed. Vi har for mange Chamberlains og for få Churchills ved magten i mange europæiske lande, siger Geert Wilders.

Han har intet imod muslimer og ved, at flertallet af muslimer i Holland og Danmark hverken er ekstremister eller terrorister. Alligevel vil han fuldstændig stoppe indvandringen fra muslimske lande for at forhindre islamisering.

- Jo mere islamiske vi bliver, jo mere frihed vil vi miste. Islam og sharia er modsætninger til demokratiets frihed og retssamfund, siger han.

/ritzau/