Malou Aamund går til Venstre

Regeringen og Dansk Folkeparti får igen flertal i Folketinget. Malou Aamund forlader Ny Alliance og går til Venstre. Hun har mistet troen på projektet.

Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Malou Aamund forlader øjeblikkeligt Ny Alliance for at gå til Venstres folketingsgruppe, oplyser hun til Ritzau.

- Jeg har besluttet at melde mig ud af Ny Alliances folketingsgruppe og melde mig ud af partiet, fordi jeg tror ganske enkelt ikke længere på projektet. Jeg føler, jeg bliver nødt til at være loyal over for de mærkesager, som jeg er gået til valg på, og derfor søger jeg optagelse i Venstres folketingsgruppe. For det er der, jeg er overbevist om, at jeg bedst vil kunne kæmpe for de reformtanker, som jeg hele tiden har stået for, siger Malou Aamund.

Dermed har VK-regeringen og Dansk Folkeparti igen det flertal på 90 mandater, som de mistede, da Pia Christmas-Møller sprang fra De Konservative i december.

Malou Aamund mener dog ikke, at hun dermed snyder sine vælgere, selvom Ny Alliance gik til valg på at mindske Dansk Folkepartis indflydelse.

- Jeg ser ikke noget alternativ, fordi jeg tror ikke på det politiske projekt Ny Alliance, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af i dag. Hvis der var en fremtid, så ville det selvfølgelig have været en hel anden situation. Og igen - det der med at definere sig selv i modpol til noget andet, synes jeg er noget underligt noget, siger Malou Aamund.

/ritzau/