Mads Holger bliver ekskluderet for »partiskadelig virksomhed«

Forfatteren og debattøren bliver blandt andet ekskluderet fra De Konservative for at kalde partiet for »en døende patient«.

Foto: Linda Kastrup

De Konservatives forretningsudvalg vil indstille Mads Holger til eksklusion fra partiet på grund af »partiskadelig virksomhed«.

Det oplyser De Konservatives partisekretær, Søren Vandsø, til Berlingske Nyhedsbureau.

Det sker blandt andet, fordi Mads Holger bare to dage før valget kaldte partiet for »en døende patient med febervildelse«, der »mangler intellektuel kapacitet«, i et interview med Politiken.

»Forretningsudvalget mener, at Mads Holger har bedrevet partiskadelig virksomhed i forbindelse med valgkampen - især lige op til valgdagen, hvor han beskrev de Konservative som »en døende patient med febervildelse«. Det er absolut ikke en udtalelse, som man kan acceptere i forretningsudvalget,« siger partisekretær Søren Vandsø til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagde Mads Holger ikke bare det samme, som mange politiske kommentatorer også påpegede: At de Konservative stod over for et dårligt valg?

»Jo, men der er forskel på at være profileret kandidat til Folketinget og være kommentator på diverse medier. Han skal repræsentere partiet og er partiets ansigt udadtil,« siger Søren Vandsø.

Mener I med »partiskadelig virksomhed«, at Mads Holgers udtalelser har været en medvirkende årsag til jeres tilbagegang?

»Det vil jeg slet ikke spekulere i. Men jeg er sikker på, at det ikke har givet os flere stemmer, at der kommer intern kritik af partiet, som oven i købet bliver beskrevet som sygt,« siger partisekretæren.

Han ved ikke, hvordan Mads Holger stiller sig over for beslutningen, og det har fredag middag ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv.

Kilder fortalte på valgnatten til BT, at Mads Holger stod foran en eksklusion. Det nægtede Mads Holger at være bekendt med.

Senere på natten skrev han følgende på sin Facebook-side:

»Nå ok, så viste det sig alligevel, at man ikke kunne drive et 100 år gammelt og hæderkronet parti som en filial af Jensens Bøfhus i Midtjylland.«

Mads Holger har siden slettet opslaget.

Inden da havde han holdt sin egen valgfest på Bernstorff Slot. Efterfølgende tog han først til Venstres og siden Socialdemokraternes valgfest.

Fra sidstnævnte fest blev Mads Holger smidt ud, da han ikke var inviteret og ifølge Socialdemokraterne opførte sig upassende.

Den endelige beslutning om Mads Holgers fremtid i Konservative vil blive truffet på et møde i hovedbestyrelsen torsdag i næste uge.

Ifølge Berlingske Research er det på baggrund af valgresultatet og mandatfordelingen samt placeringen på stemmesedlen overvejende sandsynligt, at Mads Holger ikke får et af de Konservatives seks sæder i Folketinget.

Mads Holger er opstillet i Københavns Omegns Storkreds, hvor han og Rasmus Jarlov ventes at duellere om flest personlige stemmer.