Målinger sender Venstre under og over valgresultatet

Nye meningsmålinger tegner ikke noget entydigt billede af, om Løkkes nye bilagssager har kostet partiet dyrt. Én af målingerne sender Venstre under valgresultatet i 2011.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilagssager bider atter Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) i haserne, men det kan diskuteres, hvor meget det seneste kapitel i føljetonen har slidt på vælgernes tillid til partiet.

To nye meningsmålinger giver i hvert fald Løkke både en god og en dårlig nyhed, efter det for nylig er kommet frem, at Venstres partikasse har betalt tøj og rejser til Løkke til en værdi af over 160.000 kroner.

Først den dårlige: I en måling, der er foretaget af Voxmeter for Ritzau, får landets største oppositionsparti opbakning fra 25,9 procent af vælgerne mod 27,5 procent for en uge siden. Ved valget i september 2011 var støtten til Venstre 26,7 procent, og partiet har i flere målinger siden fået opbakning af over 30 procent af vælgerne.

Og så den gode: Trods endnu en bilagssag formår Venstre at fastholde sin fremgang ved det kommende europaparlamentsvalg 25. maj. Ifølge den nyeste måling fra Megafon, som er foretaget for TV 2 og Politiken, står Venstre til en fremgang på tre procentpoint i forhold til sidste valg.

Dermed er der ikke rokket synderligt ved vælgertilslutningen til partiet, der i begyndelsen af maj stod til en fremgang på 2,5 procentpoint og stadig ser ud til at blive størst ved EP-valget.

Trods tilbagegangen i Voxmeter-målingen er Venstre fortsat landets største parti efterfulgt af henholdsvis Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der begge er gået svagt frem i den seneste uge. Og Løkke har da også fortsat kurs mod Statsministeriet. Mens rød blok må nøjes med 83 mandater, ligger blå blok til at få 96.

Alligevel har den seneste sag om Løkkes partibetalte tøj og familieferie fået Venstre til at fremrykke sit forretningsudvalgsmøde. Ifølge DR er bilagssagerne på dagsordenen, når forretningsudvalget samles tirsdag aften. Mødet skulle ellers først have været holdt 27. maj - to dage efter europaparlamentsvalget.

TV: Bent Winther: Venstre forsøger at indkapsle bilagskrise: