Måling viser meget snæver blå føring

Blokkene i dansk politik er næsten lige store, viser ny Gallup-måling. De røde partier får 86 mandater, mens blå blok stadig fører med samlet 89 mandater.

Foto: Claus Bech

På valgkampens anden dag viser en ny TNS Gallup-måling foretaget for Berlingske, at rød og blå blok ligger tæt med snæver føring til de borgerlige partier.

De røde partier inklusive Alternativet, der i målingen står til at komme over de to magiske procent, høster en tilslutning fra vælgerne på 49 procent.

Blå blok har stadig en føring med opbakning fra 51 procent af vælgerne. Dermed står partierne, der støtter op om den nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), til 86 mandater, mens de partier, der peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som landets leder, får 89 mandater.

Indregnes de nordatlantiske mandater bliver fordelingen 90-89 i blå favør, og hermed er det kun et enkelt mandat, der skiller blokkene.

Socialdemokraterne er med en tilslutning på 24,4 procent det største parti i målingen.

Venstre kommer lige efter og får opbakning fra 20,3 procent af vælgerne. Den statistiske usikkerhed for de største partier er dog helt op til tre procentpoint i målingen.

Målingen er foretaget på valgkampens første dag, onsdag, og den er baseret på 1.937 svar fra et repræsentativt udsnit af vælgere.

Onsdag tegnede en Gallup-måling også til tæt løb mellem blokkene.

I den stod de borgerlige partier samlet til at få 51,2 procent af stemmerne, mens rød blok var lige i hælene på dem med 48,8 procent.

Målingen er lavet som et såkaldt rullende gennemsnit. Det betyder, at nogle af svarene fra vælgerne i onsdagens Gallup-måling kan gå igen i målingen, der er blevet offentliggjort torsdag.