Måling: Ti kandidater er garanteret EU-fremtid

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, SF's Margrethe Auken og Socialdemokratiets Dan Jørgensen bliver de største stemmeslugere til EP-valget i morgen, viser måling.

I alt skal 13 danskere stemmes i Europaparlamentet i morgen, men ti er ifølge meningsmåling sikre på valgsejr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ti ud af i alt 13 danske kandidater er sikre på at komme ind i Europa-Parlamentet, oplyser TV 2.

Største stemmesluger er Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, efterfulgt af SF's Margrethe Auken og Socialdemokratiets Dan Jørgensen. Det viser en måling som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken.

Største overraskelse er tidl. journalist Morten Løkkegaard, der stiller op for Venstre. Løkkegaard er nummer otte på listen over opstillede kandidater og er uden politisk erfaring.

Alligevel ser han ud til at overhale politisk erfarne kandidater som Charlotte Antonsen, og han er ifølge målingen sikker på at komme i Europa-Parlamentet sammen med spidskandidaten Jens Rohde.

Også den tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) står til at få et flot personligt valg med over dobbelt så mange stemmer som på selve partiet.

De 10 sikre kandidater er ifølge meningsmålingen: Dan Jørgensen (S), Britta Thomsen (S), Christel Schaldemose (S), Margrethe Auken (SF), Emilie Turunen (SF), Jens Rohde (V), Morten Løkkegaard (V), Bendt Bendtsen (K), Morten Messerschmidt (DF), Søren Søndergaard (Folkebevægelsen mod EU).

I alt 13 danske kandidater skal vælges ind i Europa-Parlamentet - navnene på de sidste tre kandidater er usikre og afhænger af den endelige stemmefordeling.