Måling: Thornings troværdighed i frit fald

Danskerne dømmer Socialdemokraternes formand hårdt for at have givet urigtige oplysninger om hendes mands skatteforhold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en Helle Thorning med dybe ridser i troværdigheden, der har afbrudt sin sommerferie for at forsøge at lægge låg på sit politiske livs værste krise.

Det viser to meningsmålinger lørdag.

I Rambøll Analyses måling for Morgenavisen Jyllands-Posten mener otte ud af ti vælgere, at den socialdemokratiske formands troværdighed er svært beskadiget, mens to ud af tre vælgere i Gallups måling for Berlingske Tidende "i høj grad" eller"i nogen grad" betragter Helle Thornings-Schmidts troværdighed som svækket oven på sagen.

Rambølls analyse viser en dramatisk forværring i vurderingen af partiformanden. Da sagen om Thornings mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold buldrede løs for en måned siden, vurderede 57,8 pct., at Helle Thorning-Schmidts troværdighed havde lidt skade. Fredag var tallet 82,3 pct.

Gallup har også spurgt vælgerne, om de tror, at Helle Thornings-Schmidt bevidst har afgivet en urigtig oplysning. Det mener 51 pct. af de spurgte, at hun har.

Selv forstår hovedpersonen godt, at troværdigheden har lidt alvorlig skade:

- Jeg kan godt forstå, at vælgerne synes, at det er noget kolossalt rod, og jeg beklager det, sagde Helle Thorning-Schmidt fredag.

/ritzau/