Måling: Thorning er fortsat klart danskernes favorit

Flere vælgere foretrækker at beholde Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet - frem for at give nøglerne til Lars Løkke Rasmussen.

Danskerne foretrækker fortsat Helle Thorning-Schmidt (S) til at forblive i Statsministeriet frem for V-formand Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Blot hver fjerde vælger ser gerne, at V-formand Lars Løkke Rasmussen (V) atter overtager statsministerposten.

Det viser en måling foretaget af Norstat for Altinget, hvor opbakningen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortsætter med at stige.

Ifølge Altinget svarer 34 procent af de adspurgte, at de foretrækker Helle Thorning-Schmidt i spidsen for regeringen, mens 26 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

21 procent mener, at det bør være en helt tredje kandidat, der overtager posten, mens 18 procent svarer »ved ikke«.

Og tallene føjer sig dermed til rækken af målinger, der har vist, at danskerne hellere ser nøglerne til Statsministeriet ligge i Thornings lomme og ikke Lars Løkkes.

Samtidig viser målingen, at færre end hver tredje af de adspurgte, som stemte på Dansk Folkeparti ved det seneste valg, støtter op om Venstres formand.

Endnu mindre bryder DF-vælgerne sig dog om Thorning. Her svarer kun hver tiende, at de foretrækker S-formanden.

Den nye måling viser også, at Løkke og Thorning klarer sig lige godt hos mændene, hvor de begge får opbakning fra 31 procent.

Til gengæld er Helle Thorning langt mere populær blandt kvinderne og opnår tilslutning fra 37 procent, mens bare 22 procent peger på Lars Løkke.