Lykketoft om EU-valgfilm: Folk må have lidt mere humor

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, mener, at folk skal se den kontroversielle EU-valgfilm med Voteman som et humoristisk indslag i kampen om at få flere til at stemme.

ARKIVFOTO af Mogens Lykketoft (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), efterlyser mere humor hos de folk, der kritiserer tegneserie-videoen med muskelbundtet Voteman, der tæver løs på sofavælgere.

»Man skal tage det en smule afslappet og humoristisk,« siger den tidligere finans- og udenrigsminister til dr.dk, skriver bt.dk.

Mogens Lykketoft og resten af Folketingets præsidium har mandag fået stor kritik, fordi Folketingets EU-Oplysning og Folketingets kommunikationsafdeling har søsat en kampagne, der består i en tegnefilm med en rockerlignende type kaldet Voteman, der kaster sofavælgere ud af vinduerne og ind i stemmeboksene. Den bredskuldrede mand kan også ses muntre sig med flere kvinder uden tøj på.

Formålet med tegnefilmen er at få unge mennesker til at stemme ved europaparlamentsvalget 25. maj.

»Jeg kan godt forstå, at der er forskellige meninger om det her. Men det eneste formål er - på en noget utraditionel måde - at gøre de yngste vælgere opmærksomme på valget. Nogle vil synes, den er sjov, nogle vil være forargede. Jeg kan ikke selv deltage i den store opstandelse, der har været,« siger Mogens Lykketoft.