Lykke Friis meldte sig ind i Venstre i nat

Lykke Friis blev hilst velkommen med klapsalver på sit første gruppemøde i Venstre. Hun blev først medlem af partiet natten til tirsdag.

 Lykke Friis bydes velkommen i Venstres gruppe, her af Helge Sander og Bertel Haarder Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks nye klima- og energiminister, Lykke Friis, meldte sig først ind i Venstre natten til tirsdag.

- Jeg har jo haft et job indtil videre, og også som kommentator har det været sådan, at jeg ikke har haft noget behov for at kaste mig ud i partipolitik. Det var mere de store linjer med udenrigspolitikken og EU-politikken. Og da jeg så fik det her tilbud, kunne jeg jo ikke sige nej, siger Lykke Friis.

Hun fortæller, at hun ikke tidligere har været medlem af Venstre.

Lykke Friis har senest været prorektor på Københavns Universitet og EU-ekspert i medierne. Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, ser hun som mere klimaskeptisk, end hun selv er.

- Jeg funderer jo meget mit synspunkt på den forskning, som jeg jo selv kommer fra - altså FN's klimapanel, der jo er kommet med meget klare budskaber omkring klimaforskningen, siger Lykke Friis på vej ind til sit første gruppemøde i Venstre, hvor hun blev mødt med store klapsalver.

Hun kommer ind i regeringen uden en stor programerklæring, men med en bunden opgave - klimakonferencen til december.

- Der er grænser for hvor store planer, jeg vil slæbe ind på nuværende tidspunkt. Det hænger selvfølgelig sammen med, at sporene jo er lagt med COP15. Og nu er det sådan, at det gælder om at få det i mål. Det er bestemt ikke tid til at komme med nogen stor programerklæring, siger Lykke Friis.

/ritzau/