Lunds vikar overrasket over comeback

Da Venstres Troels Lund Poulsen forleden meddelte, at han ville vende tilbage fra sin frivillige orlov, kom det som en overraskelse for de fleste. Især for hans vikar i Folketinget, der lige havde søgt om ny orlov fra sit andet arbejde.

Venstres Troels Lund Poulsen  vender tilbage til Folktinget på tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også for Finn Thranum, der siden december har fungeret som stedfortræder for Troels Lund Poulsen.

- For halvanden uge siden søgte jeg Odder Byråd om orlov fra mit arbejde i kommunalbestyrelsen, fordi det ikke er foreneligt med en plads i Folketinget. Det havde jeg selvfølgelig ikke gjort, hvis jeg vidste, at Troels Lund ville vende tilbage, siger Finn Thranum til bt.dk og fortæller, at han blev ringet op af Troels Lund sent mandag aften, hvor den tidligere minister gav udtryk for, at han ville vende tilbage til det politiske arbejde.

Bt.dk erfarer desuden, at Finn Thranum havde fået opgaver i Venstres gruppe foråret ud. En oplysning, som Finn Thranum ikke selv bekræfter, men han understreger, at han er afklaret med, at han nu må vige pladsen for Troels Lund.

- Jeg har jo hele tiden vidst, at Troels ville vende tilbage, og at jeg kun havde pladsen til låns, siger Finn Thranum og udtrykker begejstring for de tre måneder i Folketinget.

Noget kunne dog tyde på, at det ikke kun var Finn Thranum, der var overrasket over Troels Lunds tilbagekomst til Venstres gruppe i Folketinget, der ventes at ske tirsdag.

Bt.dk har talt med adskillige medlemmer af Venstres folketingsgruppe, hvor flere udtrykker forundring over, at Troels Lund Poulsen vender tilbage netop nu.

- Det her tidspunkt han vender tilbage på, det er altså mærkeligt. Når han søgte orlov, var det fordi, at der var et problem, og det problem er jo ikke forsvundet på tre måneder, siger Venstre-medlemmet, der ikke ønsker at stå frem med navn af hensyn til det fremtidige samarbejde med Troels Lund Poulsen.

Problemet, der henvises til, er, at Ekstra Bladet tilbage i december skrev, at Peter Arnfeldt - Troels Lund Poulsens tidligere særlige rådgiver - havde tilbudt avisen dele af Helle Thorning-Schmidts fortrolige skatteafgørelse. I den forbindelse blev der spekuleret i, hvor meget Troels Lund Poulsen vidste om sin særlige rådgivers påståede hensigt.

Et andet medlem af Venstres folketingsgruppe kan dog ikke forstå, hvorfor flere medlemmer udtrykker bekymring for Troels Lunds comeback.

- Jeg har vidst det et stykke tid, og det har folk omkring Troels også gjort. Og hvorfor skulle han ikke vende tilbage? Det er altså sådan, at man ikke er skyldig i det her land, før man er dømt. Og det gælder altså også Troels. Nu er undersøgelseskommissionen nedsat, og så er det naturligt, at han vender tilbage, siger medlemmet.

Troels Lund Poulsen hyrede i december stjerneadvokaten Karoly Nemeth som bisidder, når undersøgelseskommissionen i skattesagen går i gang med sit arbejde.

Karoly Nemeth afviser, at der er noget mærkeligt over, at Troels Lund Poulsen vender tilbage til Folketinget nu.

- Jeg har været i tæt kontakt med Troels, og han har hele tiden sagt, at han ville vende tilbage, når undersøgelseskommissionen var nedsat. Der er intet nyt i den sag, siger han.

Men hans suppleant har endda lige taget orlov fra byrådet, så helt efter planen er det vel ikke?

- Jeg kan da godt se, at det er synd for suppleanten, men sådan er det. Troels har hele tiden sagt, at han ville vende tilbage, når kommissionen var på plads.

Men vil sagen ikke skygge over Venstres politik?

- Det ved jeg ikke. Jeg kan bare sige, at der intet nyt er i han vender tilbage nu, siger advokaten.