Louise Frevert skifter til CD

Louise Frevert bliver fra i dag CDs repræsentant i Folketinget, fortæller centrale kilder i både Dansk Folkeparti og CD.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Louise Frevert præsenteres i dag som nyt medlem af CD, fortæller centrale kilder i både Centrumdemokraterne og Dansk Folkeparti til Berlingske. Dermed bliver hun partiets første folketingsmedlem i seks år. Hun har tidligere beskrevet muslimer som kræftbylder og islam som fascistisk på sin hjemmeside og står formentlig overfor at skulle sluge store kameler på udlændingeområdet. Her ønsker CD nemlig 24-års reglen afskaffet og minimal indflydelse fra DF.

Freverts politiske karriere begyndte i 1994 som konservativt medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Siden skiftede hun til DF, som hun repræsenterede i Folketinget fra 2001. Hun er en kontroversiel politiker, der med en fortid som pornoskuespillerinde og mavedanser ofte har været i søgelyset. I bogen »Grib chancen« beskyldte hun f.eks. DF-lederen Pia Kjærsgaard for ikke at være nogen stor begavelse.

I marts kom hun endnu en gang på glatis, da hun beskyldte Berlingske Tidendes nuværende chefredaktør Lisbeth Knudsen for at have været medforfatter til Socialdemokraternes partiprogram, men det måtte hun få dage senere trække tilbage og beklage.

Det har ikke været muligt at få partiskiftet bekræftet af hverken CD’s formand Ben Haddou eller Louise Frevert.