Lotte Hansen: Det er et stort tab for SF

SF mister en markant profil, og der kan sås tvivl om, hvorvidt SF er et loyalt regeringsparti, mener politisk kommentator Lotte Hansen.

Jesper Petersen skifter SF ud med Socialdemokratiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et stort tab for SF, at partiets politiske ordfører Jesper Petersen tirsdag aften har meddelt, at han forlader SF til fordel for Socialdemokraterne. Det vurderer BTs politiske kommentator Lotte Hansen.

»Jeg synes, det er et stort tab for SF, at han er ude, for han har været solid, og selv om han ikke er nogen kioskbasker i sin fremtoning, så har han ryddet op og gjort det, der skulle gøres, og han har sagt de ting, der skulle siges, når man er et støtteparti, der har været i krise, siger hun og kalder det overraskende, at Jesper Petersen har valgt at forlade SF.«

Hun mener dog ikke, at han er blevet presset ud, men at han sandsynligvis har valgt at forlade partiet selv.

»Det kan jo godt være, at han ikke har følt, at den loyalitet, som han har vist overfor regeringen, at den stak særlig meget dybere. Det tyder på, at han har følt sig alene. For hvis han havde følt, at han havde hele partiet bag sig i det, han har sagt og gjort, så havde han nok ikke haft nogen trang til at gå nu,« siger Lotte Hansen.

Hun vurderer, at Jesper Petersens skifte er et problem for både SF og Socialdemokraterne. Mens SF mister en markant profil, så sår skiftet også tvivl om, hvorvidt SF er et loyalt regeringsparti. Og det er et problem for S, mener Lotte Hansen.

»Selv om det altid er dejligt med et ekstra medlem, så ville jeg ikke have armene hævet særligt højt over hovedet, hvis jeg var socialdemokrat nu. De havde været bedre tjent med, at han var blevet i SF som situationen er lige nu. Der bliver skabt meget mere ustabilitet ved at en ustabil ordfører ikke synes, han længere kan repræsentere det parti, som han var blevet sat i spidsen for at udtale sig for,« lyder det fra Lotte Hansen.