Lokalpolitikere blokerer for konfirmationsforberedelse på skoleskemaet

Flere kommuner er imod et forsøg om at gøre konfirmationsundervisning til en del af undervisningen. Folkeskolen skal være fri for forkyndelse, lyder det blandt andet fra byrådsmedlem i Odense.

ARKIVFOTO: Konfirmationsforberedelse i Hald Ege Kirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med et forsøg igangsat af undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har landets skoler mulighed for at få konfirmationsforberedelsen tilbage på skoleskemaet i op til to timer om ugen.

Men i flere af de store kommuner møder den mulighed politisk modstand, skriver Kristeligt Dagblad.

Bland andet i Odense, hvor 11 skoler har vist interesse for forsøget, har et rødt flertal i Børn- og Ungeudvalget blokeret.

Line Mørk, der er byrådsmedlem for SF og også sidder i Børn- og Ungeudvalget, mener ikke, at konfirmationsforberedelsen skal være en del af folkeskolen.

»For mig betyder det rigtig meget, at folkeskolen bliver fri for forkyndelse. Børnene skal have lov til at gå til præst, men jeg mener ikke, at løsningen er at hive konfirmationsforberedelsen ind i skoletiden. Jeg synes også, at man som forældre har ret til et valg om ikke at gå kirkens ærinde,« siger Line Mørk til Kristeligt Dagblad.

Venstre og Dansk Folkeparti i Odense byråd er dog ikke enig med SFeren og vil prøve sagen i byrådssalen.

Også i København tegner der sig angiveligt et flertal i Børne- og Ungdomsudvalget mod ministerens forsøg.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby siger til avisen, at »det er ærgerligt, hvis kommunal ideologi bremser for, at lokale skoler kan få større fleksibilitet«.