Lokalformand forlader Venstre efter Løkkes afgang

»Jeg kan ikke være medlem af et parti, som undertrykker medlemmernes muligheder for at få indflydelse,« siger den afgående lokalformand.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Formanden for Venstres lokalafdeling i Gribskov, Bjarne Pedersen, melder sig nu ud af Venstre som en konsekvens af det, der skete i lørdags, hvor tidligere statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen blev frataget muligheden for at fremlægge et politisk program på Venstres landsmøde.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lokalformanden mødte op til hovedbestyrelsesmødet med stikordene til et indlæg, han ville komme med som opbakning til, at Lars Løkke Rasmussen fik mulighed for at komme med et politisk indlæg på landsmødet.

Men en ny dagsorden for mødet forhindrede ham og andre, der havde planer om at sige noget om partiets politik, i at komme til orde.

»Hvis Lars Løkke havde fået mulighed for at fremlægge sit oplæg på landsmødet, ville det have fået den fulde opbakning, og forsamlingen ville ikke have anden mulighed end at vælge ham som formand. Det var den mulighed, som en meget lille gruppe, set i forhold til det samlede medlemstal på omkring 35.000, ville udelukke ved at presse den ny dagsorden igennem for først hovedbestyrelsesmødet og så også landsmødet,« siger Bjarne Pedersen til Frederiksborg Amts Avis og tilføjer:

»Jeg kan ikke være medlem af et parti, som undertrykker medlemmernes muligheder for at få indflydelse.«