Lokale Venstre-formænd i oprør mod Løkkes formandsskab

Der er oprørsstemning i Venstres bagland. Flere lokale tillidsfolk fortæller, at formanden er på nippet til at skulle væltes.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række tillidsfolk sætter nu Lars Løkke Rasmussens formandskab i Venstre på vippen, skriver Politiken.

Formanden skal tirsdag stå skoleret for partiets forretningsudvalg, som har udbedt sig en grundig forklaring på udgifterne til habitter, Mallorca-tur og rygerengøring.

Men flere lokalformænd har allerede fået nok af Løkkes vaner.

»Nok er nok. Der behøver ikke være en dårlig sag mere eller et dårligt valg på søndag. Vi skulle skifte formand i morgen, hvis det stod til mig. Kristian Jensen kan fint klare det job«, siger lokalformanden i Vejen, Otto Ottosen, med henvisning til partiets næstformand.

Avisen har talt med omkring 40 tillidsfolk rundtomkring i landet, og af de adspurgte melder kun enkelte deres opbakning til Løkke, mens flere fortæller, at han er på nippet til at skulle væltes.

Ib Bjerregaard (V), der er medlem af regionsrådet i Midtjylland mener, at et dårligt EU-parlamentsvalg med tab af et mandat bør koste Løkke posten.

»Så mener jeg, man er tvunget til at tage konsekvensen, for så har vælgerne talt i forhold til et fravalg. Det vil være så stort et slag, at det ikke kan rettes op til folketingsvalget«, siger han.

Flere siger ligeud, at denne sag er absolut sidste chance, før de trækker deres støtte.

»En sag mere - så er det godt nok slut. Vi kan ikke gå ud og bede folk betale 300 kroner om måneden, og så bruger man pengene på sådan noget. Det er dybt forkasteligt. Jeg er 63 år og har arbejdet 40 år for Venstre. Jeg har aldrig oplevet sådan noget rod her«, siger formanden for Venstre i Randers, Bent Olaf Nielsen (V).

En Megafon-måling fortaget for Politiken og TV 2 viser, at kun 51 procent af Venstres egne vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen (V) er den rigtige formand frem mod næste valg, mens 34 procent mener, at han ikke er den rigtige.

V-formandens troværdighed som mulig næste statsminister i Danmark er også styrtdykket i befolkningen generelt.

46 procent af danskerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister, mens kun 28 procent peger på Løkke til trods for at blå blok fortsat står til en overbevisende valgsejr.