Lokal EL-spidskandidat beklager udtalelse om IS og zionister

Spidskandidat for Enhedslisten i Køge Niels Rolskov mener ikke, at Israel står bag oprettelsen af IS.

Islamisk Stat-flag over bydel i Mosul i Irak under kampe mellem irakisk politi og Islamisk Stat 19. marts 2017. Enhedslistens Niels Rolskov mener, at Israel står bag Islamisk Stat. Reuters/Thaier Al-sudani/arkiv Fold sammen
Læs mere

Køge. Det skabte omtale i flere medier, da Enhedslistens spidskandidat i Køge, Niels Rolskov, i en kommentar til en artikel skrev:

- Det er da almindelig kendt, at zionisterne har været dybt involveret i IS (Islamisk Stat, red.).

Udtalelsen kom som et forsvar for en lokal politiker fra Ishøj, der blev ekskluderet fra Socialdemokratiet for samme synspunkt.

Men den udtalelse vil han nu beklage.

I en pressemeddelelse udsendt fredag aften af Enhedslisten i Køge er Niels Rolskov citeret for at sige:

- Det skal stå helt klart, at jeg aldrig hverken har sagt, skrevet, endsige ment, at Israel har stået bag oprettelsen af IS.

- Jeg beklager udtalelsen og tager kritikken til mig.

Bestyrelsen for partiets afdeling i Køge understreger i pressemeddelelsen og over for Ritzau, at man stadig agter at have Niels Rolskov som spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Vi gør det ud fra en vurdering af Niels Rolskovs arbejde og evner som kommunalbestyrelsesmedlem. Der har han vist sig som en meget flittig og grundig politiker i kommunalbestyrelsen, og det tror jeg også, at du vil kunne få bekræftet af de fleste andre kommunalbestyrelsesmedlemmer.

- Så vi har stor tillid til hans arbejde der, siger kasserer i Enhedslisten i Køge Flemming Allermand til Ritzau fredag aften.

I sit opslag skrev Niels Rolskov også:

- For et par år siden blev endog en israelsk general taget til fange i Irak, hvor han trænede IS-krigere, så det er da højst besynderligt at ekskludere en mand for den slags udtalelser???

Den oplysning vil Niels Rolskov ikke længere stå ved.

- Jeg har fået forelagt oplysninger, der viser, at min henvisning til den tilfangetagne "general" ikke holder vand, siger han i pressemeddelelsen.

Det har fredag aften ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Niels Rolskov selv.

/ritzau/