Loft erkender overfladisk redegørelse til Ombudsmanden

Skatteministeriets departement udarbejdede en redegørelse til Ombudsmanden, der var »overfladisk« og »helt hen i vejret«. Det erkender tidligere departementschef Peter Loft foran Skattesagskommissionen.

Som næstsidste vidne afhørte Skattesagskommissionen tidligere departementschef Peter Loft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Da Skatteministeriets departement i 2010 skulle redegøre for, hvorfor der var givet afslag på en ansøgning om aktindsigt til en journalist, der ville vide mere om skattesagen, blev det kun gjort overfladisk.

Det erkender den daværende departementschef, Peter Loft, som onsdag er i vidneskranken hos skattesagskommissionen i Søborg.

»Læst med de øjne, man har i dag, når man sidder i en kommission og har god tid, så forekommer det helt hen i vejret. Men dengang var det jo bare en klage over en aktindsigt,« fortalte Peter Loft.

I redegørelsen til Ombudsmanden skrev departementet, at Skatteministeriet ikke var i besiddelse af dokumenter om afgørelsen i Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag. Ministeriet var udelukkende med på råd på grund af sagens »vanskelige juridiske problemstillinger,« lød det i følgebrevet til redegørelsen.

Sagen havde kun været drøftet »uformelt« på fem møder med skatteregionen.

»Det har været overfladisk, det må jeg jo erkende,« fortalte Peter Loft.

Den 30. august 2010 var der slet ikke udleveret materiale fra Skat København, der stod for behandlingen af Thorning-parrets sag, til Skatteministeriet, skrev departementet til Ombudsmanden.

»Det er en fejl,« erkendte den tidligere departementschef.

Skattesagskommissionen er onsdag eftermiddag gået i gang med den allersidste afhøring i sagen. Det er tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der skal genafhøres af kommissionen.