»Løkkes skattestop svarer til at en jomfru har sex en gang om ugen«

Socialdemokraterne brugte finanslovsdebatten til at angribe Venstres garanti om et skattestop.

Folketinget har finansloven under førstebehandling i folketingssalen torsdag d. 6. september. Socialdemokratiets finansordfører John Dyrby Paulsen er her på talerstolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver uge, at jomfrusex og skattestop bliver nævnt i samme sætning i Folketingssalen. Men sammensætningen giver i den grad mening, når det handler om Venstres garanti om at holde skatter og afgifter i ro, mente Socialdemokraterne ved torsdagens finanslovsdebat. 

Her henviste finansordfører John Dyrby Paulsen (S) til en opgørelse fra Skatteministeriet, der viser at i Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister hævede Venstre skatten ikke færre end 137 gange. 

- Det svarer til, at Venstre hævede skatten en gang hver uge – hele året rundt - under Lars Løkke. Man kommer unægtelig til at tænke på Anders Fogh Rasmussen, da han sagde: ”Skattestop er som at afgøre jomfruelighed - enten er man jomfru eller også er man ikke.” Lars Løkkes skattestop svarer altså til hårdnakket at påstå, at man kan være jomfru og stadig ha’ sex en gang om ugen, sagde John Dyrby Paulsen fra talerstolen.

Han kaldte det samtidig "helt absurd" , at Venstre "igen bekender sig til skattestoppet i deres finanslovsudspil," når partiet samtidig stemmer for den store fælles skatteaftale, der betyder stigning i en række skatter. 

- Det er i sandhed en besynderlig og meget rodet gang skattehykleri fra Venstres side, sagde John Dyrby Paulsen.