Løkkes mange kvinder

En regering med lige mange kvinder og mænd er et godt signal, mener ekspert.

Kvinderne fylder lige så meget på ministertaburetterne som mændene i den nye regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

Formiddagens regeringsrokade sørger fortsat for at balancere vægtskålen mellem kvindelige og mandlige ministre. Således består Danmarks nye politiske A-hold af ni kvinder og ti mænd - mod otte kvinder og elleve mænd i den forrige regering.

Og det er et klogt valg at opretholde ligestillingen i regeringen, mener Per H. Hansen, professor ved Copenhagen Business School og ekspert i Corporate Branding.

- Jeg mener ikke, at det her er nogen stor imagemæssig sejr, fordi der er kommet én kvinde mere i den nuværende regering frem for den foregående, men det havde været et imagemæssigt problem, hvis det var gået den anden vej, siger Per H. Hansen.

Der er tænkt over det

- Der er ingen tvivl om, at der er tænkt over kønsaspektet, men jeg går ud fra, at Lars Løkke har haft den grundholdning, at det skal være de bedst kvalificerede, der får posterne. At der er kommet en del kvinder ind på de her poster afspejler det øvrige samfund, hvor der kommer flere og flere kvinder ind på topposter.

Per H. Hansen vil ikke udelukke, at en kvinde kan have sikret sig en ministerpost frem for en mand, hvis de på papiret er lige kvalificerede.
- Hvis det er sket, så er det jo bare et lille forsøg på at ophæve alle de gange, hvor mænd er kommet ind på bekostning af kvinder. Men jeg går som sagt ud fra, at Statsministeren vælger dem, han finder er bedst kvalificeret til jobbet.