Løkkes lillebror melder sig ud af Venstre

Knud Løkke Rasmussen, lillebror til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, har torsdag meldt sig ud af partiets byrådsgruppe i Fredensborg Kommune.

Knud Løkke Rasmussen, Lars Løkke Rasmussens lillebror, har meldt sig ud af Venstre. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knud Løkke Rasmussen kan ikke længere stå inde for politikken i Venstres byrådsgruppe i Fredensborg Kommune. Derfor forlod han torsdag morgen det parti, som hans storebror, Lars Løkke Rasmussen (V), er formand for. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Knud Løkke Rasmussen vil fremover være løsgænger i byrådet, men han føler sig stadig som venstremand.

»Det handler om Venstre i Fredensborg Kommune, ikke Venstre på landsplan. Den dag jeg bliver obduceret, vil man finde et blåt hjerte i mig, og til folketingsvalget stemmer jeg på Venstre,« fortæller Knud Løkke Rasmussen til det nordsjællandske dagblad.

Ifølge avisen har han mistet tilliden til to medlemmer af Venstres byrådsgruppe, og han mener, at den politiske ledelse har lagt for stor afstand til sit bagland.

»Jeg er ked af, at det ender sådan for mig, og det ærgrer mig ekstra meget, når jeg langt fra er den eneste, der har det synspunkt. Det er der også byrådsmedlemmer, der deler, og mit synspunkt deles af mange i Venstres bagland,« siger Knud Løkke Rasmussen.

Han påpeger, at Venstre i Fredensborg Kommune er nødt til at »rydde op«, hvis de skal have en reel chance for at vinde det næste valg.

På sin Facebook skriver Knud Løkke Rasmussen også om de tanker, han har gjort sig i forbindelse med udmeldingen.

»Jeg har i dag været nødt til at meddele Venstres landsorganisation, at jeg melder mig ud af partiet,« skriver han og uddyber:

»Ikke fordi jeg er uenig med Venstre (den dag man obducerer mig, vil man finde et blåt hjerte med et V og et copyrightmærke), men fordi jeg simpelthen ikke kan se mig selv i øjnene som medlem af det lokale Venstre - byrådsgruppen og vælgerforeningen.«

»Det handler ikke om politik. Overhovedet ikke. Det handler om to medlemmer af Venstres byrådsgruppe, som jeg helt og aldeles har mistet enhver tillid til,« skriver Løkke Rasmussen. Dog uden at sætte navn på de to.

På sin profil beskriver han sig nu som »Liberal løsgænger«.