Løkkes flygtninge-udlæg vækker begejstring hos SF

SF roser Lars Løkke Rasmussen for at komme med et konkret udlæg til, hvordan flygtningesituationen skal håndteres i Danmark. Partiet har tre overordnede emner med til aftenens møde med statsministeren.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det massive flygtningepres fra Syrien er en fælles europæisk opgave.

Det slog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gentagne gange fast, da han italesatte flygtningesituationen i Danmark på et pressemøde mandag eftermiddag.

Statsministerens udmelding vækker begejstring hos oppositionen. Hos SF er formand Pia Olsen Dyhr (SF) positivt overrasket over statsministerens tale.

»Jeg synes, det er helt rigtigt, at vi forsøger at arbejde efter europæiske løsninger, hvor alle lande bidrager til at løse udfordringerne, og vi har fokus på, at der bliver ført realpolitik og ikke symbolpolitik,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Når hun og Folketingets øvrige partiledere skal mødes til en drøftelse med Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet klokken 17.30, har SF tre konkrete områder, hvor partiet vil sætte ind for at regulere flygtningestrømmen.

»Vi foreslår, at man etablerer fælles modtagecentre med gode forhold i Europa, at man får lavet en fælleseuropæisk fordeling af flygtninge og også får sørget for økonomisk hjælp i nærområderne, så vi undgår, at der kommer så mange flygtninge til Europas grænser. Forebyggelse er altså bedre end at komme bagefter og skulle løse problemerne med flygtninge,« siger Pia Olsen Dyhr.

Også hos de Radikale vækker Løkkes oplæg begejstring. På Twitter glæder partileder Morten Østergaard (R) sig over Venstres nye kurs.

»Den gode løsning er en europæisk løsning, siger Løkke. Det er så sandt, som det er sagt. Venstres nye »realisme« er meget, meget velkommen,« skriver Morten Østergaard.

Under en samtale i weekenden med Tysklands kansler, Angela Merkel, tilkendegav Lars Løkke Rasmussen, at Danmark ville tage imod 100 flygtninge. Det er endnu uvist, om regeringen ønsker at tage imod flere.