Løkkes egen region mødes onsdag aften og diskuterer hans fremtid – formand kan ikke give garanti

Venstres bagland har de seneste uger mødtes for at diskutere den stigende uro om formandskabet i partiet. Onsdag aften mødes region Sjælland som de sidste inden hovedbestyrelsesmødet lørdag. Bestyrelsesformanden afviser at kommentere på, om regionen vil tage fælles stilling til det brændende formandskab men bekræfter, at det vil blive diskuteret.

Arkivfoto af Lars Løkke og Kristian Jensen, der fortsat er formandskabet i Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres region Sjælland holder møde onsdag aften. Det er den sidste region i partiet, der mangler at mødes forud for partiets hovedbestyrelsesmøde på lørdag.

Imens Lars Løkke fortsat afviser at trække sig fra formandsposten i Venstre, og flere personer i folketingsgruppen har mistet troen og tilliden til det nuværende formandskab, skal partiets repræsentanter i region Sjælland mødes onsdag aften.

På mødet kommer formandskabet »meget naturligt« til at være et samtaleemne, lyder det fra bestyrelsesformanden i regionen.

Siden midten af sidste uge har én efter én af de fem regioner i partiet mødtes. Fra flere af møderne har der været berettet om, hvordan medlemmerne af bestyrelserne rundt i Venstres bagland er splittet om partiets formandskab.

Senest udtrykte en enig Region Midtjylland tirsdag mistillid til formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen med ordene om, at man »af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer formandskabet til at trække sig kollektivt«. Dermed er det Kristian Jensens egen region, der har udtrykt mistillid til formandskabet i partiet.

Mødet onsdag aften er i Lars Løkkes egen region.

Flere medlemmer af bestyrelsen i Region Sjælland understreger over for Berlingske, at mødet har været planlagt siden det tidlige forår, og det skal derfor ikke ses som indkaldt i lyset af de seneste ugers dramatiske udviklinger i partiet.

Når det er sagt, så kommer formandskabet til at være et emne ved dagens møde, bekræfter regionsrådsbestyrelsesformanden, Elo Jensen.

Elo Jensen, regionsrådsformand, Region Sjælland

»Hvad diskussionen fører til, er ikke til at kommentere på endnu«


»Vi diskuterer de ting, der foregår i vores parti, og derfor kan vi ikke undgå, at vi kommer til at diskutere, hvad der sker lige nu,« siger Elo Jensen, der også sidder i forretningsudvalget i partiet.

Kommer I i regionen til at beslutte en fælles holdning til formandskabet i partiet?

»Hvad diskussionen fører til, er ikke til at kommentere på endnu,« siger formanden videre.

Han ønsker heller ikke at kommentere på, hvordan han selv forholder sig til formandskabet i partiet.

Midtjylland enige om mistillid

Region Sjælland er som beskrevet den sidste region, der mangler at mødes, inden hovedbestyrelsesmødet på lørdag.

På hovedbestyrelsesmødet skal der blandt andet skal tages stilling til, om landsmødet bliver rykket frem, som Lars Løkke har opfordret til for at få ro i partiet.

Både i Region Nordjylland, Syddanmark og Hovedstaden var der møder i sidste uge, og Region Midtjylland var samlet mandag i denne uge.

Det har ikke været muligt at få en uddybende forklaring på, hvordan Region Hovedstaden forholder sig til uroen omkring formandskabet, andet end at Politiken efter mødet sidste mandag skrev, at den dominerende holdning angiveligt var, at Kristian Jensen bør fjernes som næstformand, men at Lars Løkke godt kunne fortsætte som formand.

Forventningen i regionen var dog, at nogle jyske bestyrelsesmedlemmer formentligt vil stille et modkrav om, at Løkke så også må skiftes ud, og det kan regionen godt acceptere.

Det har ikke været muligt at få en afklaring på, om det fortsat holdningen halvanden uge efter, hvor uroen i partiet er eskaleret.

Fra Region Syddanmark har Ulla Tørnes bekræftet, at der er et flertal blandt hovedbestyrelsesmedlemmerne, der har mistet tilliden til Løkke og ønsker et nyt formandskab.

Hvem der skal være formand og næstformand kan under alle omstændigheder først vælges på Venstre landsmøde.