Løkkes Disruptionråd starter sit arbejde med at slå robotterne

Tirsdag indleder Disruptionrådet for første gang sit egentlige arbejde med at bevare og skabe arbejdspladser.

Statsministeren og beskæftigelsesministeren besøger mandag d. 9 oktober 2017 QuickTube i Odense sammen med Disruptionrådet. Virksomheden beskæftiger sig bl.a. med 3D rørlaserskæring. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i samtale med Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening under besøget. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyborg. Disruptionrådets medlemmer besøgte mandag virksomheden QuickTube på Fyn. Den har investeret millioner i en ny 3D-rørlaserskærer.

I virksomheden er en maskinarbejder efteruddannet i at styre en af Nordens største 3D-laserskærere.

- Den her virksomhed repræsenterer den udfordring, som hele det danske samfund står overfor, nemlig at vi skal tage den nye teknologi i brug.

- Vi skal gribe fremtiden på en måde, hvor alle kommer med, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde, hvor Disruptionrådet indleder sit egentlige arbejde.

Begrebet disruption bruges til at beskrive, hvordan eksempelvis ny teknologi pludselig kan skabe store forandringer for virksomheder eller brancher.

Efter to forberedende møder i rådet har medlemmerne denne gang taget fat på det egentlige arbejde med at bevare arbejdspladser og skabe plads til nye i ly af den teknologiske udvikling.

Mandag præsenterede regeringen et nyt udspil til deleøkonomisk strategi. Det er en del af rådets samlede strategi, der præsenteres i slutningen af 2018, når rådet afslutter sit arbejde.

- Jeg er ikke i tvivl om, at en af vores allerstørste konkurrencefordele i Danmark er vores arbejdsmarked. Den helt unikke balance mellem dynamik og tryghed, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren lægger vægt på, at rådet kommer rundt i hele landet. Det er baggrunden for, at mødet denne gang foregår i Nyborg på Fyn.

/ritzau/