Løkkegaard stiller op til Europa-Parlamentet for V

Han er kendt fra ugepressen og fra sit job som en af DR mest populære studieværter. Men nu springer Morten Løkkegaard ud som politiker og stiller op for Venstre til Europa-Parlamentet. Spidskandidat bliver efter alt at dømme Jens Rohde.

Morten Løkkegaard skifter karrierespor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres hiver fredag en kanin op af hatten med kandidater til næste års Europa-Parlamentsvalg. I Århus kan partiet nemlig præsentere en vaskeægte mediestjerne, når den tidligere studievært i Danmarks Radio Morten Løkkegaard springer ud som politiker. Han bliver dog ikke spidskandidat. Den ære tilfalder efter Berlingske Tidendes oplysninger den tidligere politiske ordfører Jens Rohde.

Morten Løkkegaard træder med sin beslutning i fodsporene på folk som Uffe Ellemann-Jensen, Karen Jespersen og Bjørn Elmquist, der alle har vekslet en TV-karriere med en politisk ditto. Men også i fodsporene på sin egen eks-kone idet Paula Larrain sidste år forsøgte sig med et lignende karrierespring til Folketinget for de Konservative. Det havde hun ikke held med. Og Morten Løkkegaard anerkender også, at der er langt igen.

»Det er ikke nok at være kendt. Man skal også være anerkendt. Jeg håber selvfølgelig at kunne bruge opmærksomheden om min person til noget positivt, men hvis man ikke formår det, så slår det også endnu hårdere tilbage,« siger Morten Løkkegaard, der er opmærksom på, at der er betydelige risici forbundet med at springe ud som politiker.

»Men jeg har altid haft en politik bacille i blodet og har altid haft drømmen om at prøve kræfter med politik,« siger Morten Løkkegaard.

Han var som ung en kort overgang medlem af Venstres Ungdom men i sit job som journalist først på Jyllands-Posten og derefter på TV-Avisen har han selvsagt ikke dyrket sine politiske interesser.

Hvad han konkret ønsker at arbejde med i Europa-Parlamentet vil han ikke fortælle for meget om før fredagens pressemøde, men hans store mål er at sælge projektet bedre.

»Denne sommer har vist med al tydelighed, at befolkningen ikke har den begejstring for EU-projektet, som det fortjener. Så for mig handler det meget om at formidle projektet bedre,« siger Morten Løkkegaard der i øvrigt interesserer sig for spørgsmål som globalisering, miljø og sikkerhed.

Kommunikationsrådgiver Henrik Byager, der også kender Morten Løkkegaard fra kommunikationsbranchen, spår ham gode chancer. Men der er også faldgrupper.

»Der er ingen garanti for succes, fordi man er kendt. Historien viser nærmest det modsatte.
Se på Ny Alliance. Det er et helt andet game at komme ind i politik, og kendte kandidater bliver også vurderet hårdere, hvis de dummer sig,« siger Henrik Byager.

Spidskandidat for Venstre bliver efter alt at dømme Jens Rohde.

Han blev ellers undsagt af tidligere V-formand Uffe Ellemann-Jensen i løbet af sommeren, og det gav travlhed i Venstres top på de indre linjer.

En anden tidligere formand Henning Christophersen bakkede Rohde op, og dermed skete der en form for en udligning.

Rohde skal formentlig i næste uge mødes med finansminister Lars Løkke Rasmussen og diskutere de nærmere detaljer for sit kandidatur.

Derimod er Bent Claudi Lassen, formand for Danske Slagterier, på plads som kandidat og han vil kunne appellere de traditionelle Venstre-vælgere.