Løkkegaard klynger sig til håbet

Morten Løkkegaard ser Dansk Folkepartis fremgang som en europæisk tendens. Han er tilfreds med sin egen kampagne og håber fortsat på en plads i Europa-Parlamentet.

Morten Løkkegaard (V) på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Mandagen bringer afklaring af, om det bliver Morten Løkkegaard (V) eller Jens Rohde (V), der kommer til at sidde på Venstres andet mandat i Europa-Parlamentet sammen med Ulla Tørnæs (V).

Partiets valglussing har sat sit præg på Morten Løkkegaard, skriver bt.dk.

»Jeg kunne godt have brugt et par timers mere søvn, men nu må vi bare vente på, at de sidste stemmer bliver talt op,« siger Morten Løkkegaard og fortsætter:

»Jeg klynger mig til håbet. Jeg har ført en fuldkommen fejlfri kampagne, men så kom der en såkaldt slæde i vejen. Ærgerligt, for vi stod til samme gode resultat som Dansk Folkeparti.«

Morten Løkkegaard ser sammensætningen af det nye parlament med flere højrepopulistiske medlemmer som en naturlig forlængelse af, at der er blevet rokket ved de etablerede systemer i Europa de seneste år.

»Vi har set 12-13 regeringer falde rundt om i Europa de sidste fem år, så det er ikke overraskende, at det også får konsekvenser for sammensætningen af parlamentet,« siger han til BT.

»Vi har allerede set, at Dansk Folkeparti er rykket længere ind på midten rent politisk det forløbne år. Jeg tror, at vi vil se, at partierne på midten vil rykke sammen og forsøge at få truffet de nødvendige beslutninger.«

Løkkegaard kalder det tankevækkende, at vi har haft en reel politisk debat denne gang.

»Danskerne har rykket sig. Nu accepterer vi EU som rammen, og vi er begyndt at diskutere EU politisk. Det er det positive. Men det er ærgerligt, at det betyder, at yderfløjene går frem, så vi andre skal tage tæskene for det,« siger han.

Stemmerne forventes endeligt talt op først på eftermiddagen mandag.