Løkke viser kampgejst med digt: Giv aldrig op

På Facebook citerer Lars Løkke Rasmussen den britiske forfatter Rudyard Kiplings digt »If«, der handler om aldrig at give op.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det bliver man klog af at læse.« Sådan skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), om den britiske forfatter og journalist Rudyard Kiplings digt »If«, som Løkke citerer på Facebook lørdag.

Læser man digtet og sammenholder det med den krise, Løkke står i, ligner det, at han har tænkt sig at kæmpe for sin formandspost op til - og under - det skæbnesvangre møde i Venstres hovedbestyrelse tirsdag.

»Hvis du kan bevare fatningen, når alle omkring dig mister deres og giver dig skylden (...),« starter Kiplings digt og fortsætter:

»(...) Hvis du kan tvinge dit mod og din styrke til at tjene dig længe efter, at de er forsvundet, og således blive ved, når der intet er i dig bortset fra viljen, som siger til dem: »Bliv ved!« (...) Hvis alle mænd regner med dig, men ingen for meget (...) er jorden din og alt, hvad der er på den, og - hvad mere er - du vil være et menneske, mit barn!«

At Løkke vælger at lægge et sådant digt ud, er et specielt træk, mener Fyens Stiftstidendes politiske kommentator, Elisabet Svane.

»Det er immervæk første gang i de 25 år, jeg har beskæftiget mig med politik, hvor jeg har været nødt til at gribe til digtanalyse for at forstå, hvad en politiker mener,« siger Elisabet Svane til fyens.dk.

»Jeg tolker det som om, Lars Løkke stadig kæmper. Han har ikke givet op endnu, selv om partimedlemmer, senest Jens Rohde, nu går åbent ud imod ham,« siger hun.

Europaparlamentariker Jens Rohde (V) stod fredag frem med Viborgs otte vælgerforeninger i ryggen via Viborg Stifts Folkeblad og krævede, at Lars Løkke skal gå af.

Lørdag middag kom samme melding fra Venstres borgmester i Silkeborg, Steen Vindum, og seks vælgerforeninger i Silkeborg.

»Vi har i dag (lørdag, red.) meddelt Løkke, at vi anbefaler, at han trækker sig. Vi anerkender hans politiske håndværk - han er dygtig - men hans sager overskygger Venstres politik og Venstres fremtid,« siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) til TV-MIDTVEST.

Formanden for Venstres kommuneforening i Randers, Bent Olaf Nielsen, opfordrer også Løkke til at forlade formandsposten.

»Min egen personlige holdning er, at nu må vi skabe noget ro. Og det gør vi ikke med Løkke som formand,« siger han til Randers Amtsavis.