Løkke vil sortere i udlændinge

Ifølge Venstres formand vil partiet efter sommerferien fremlægge et bud på en ny politik på udlændingeområdet herhjemme.

Lars Løkke Rasmussen inden han skal tale på hovedscenen i Allinge under folkemødet på Bornholm lørdag 14. juni 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark skal have ny udlændingepolitik.

Det mener Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), som i sin tale lørdag eftermiddag på Folkemødet på Bornholm annoncerede, at Venstre efter sommerferien fremlægger et bud på en »ny, balanceret og sammenhængende udlændingepolitik«.

Det er uvist, hvilke konkrete tiltag Venstre vil spille ud med, ligesom det er uvist, præcis hvornår udspillet kommer. Ifølge partiets pressetjeneste vil det ske »efter sommerferien«.

Det står dog klart, at der skal fokus på, hvilke typer af indvandrere der kommer til landet.

»Vi skal ændre balancen i dansk udlændingepolitik, så vi er mere åbne for udlændinge fra lande med gode udsigter til at blive integreret,« sagde Løkke i sin tale på Folkemødet.

»Til gengæld skal reglerne for familiesammenføring strammes, og kriminelle udlændinge skal ud. Jeg ønsker et åbent Danmark for dem, der kan og vil - men et hermetisk lukket Danmark for dem, der ikke vil,« siger Venstres formand.

Dermed er det efter alt at dømme lagt op til, at der skal lempes på kravene til visse grupper af indvandrere, mens reglerne andre steder strammes.

»Danmark er et land, hvor man kan skabe sig et liv, være en del af et fantastisk samfund og bruge de muligheder, vi har, hvis man vil spille med på præmisserne. Vil man ikke, så siger vi stop,« sagde Løkke fra scenen i Allinge.

I sin tale gjorde Lars Løkke Rasmussen desuden opmærksom på, at Danmark risikerer at ryge ud af det fælles europæiske politisamarbejde, Europol, på grund af vores retsforbehold.

»Det, synes jeg, er forkert,« sagde Løkke og gjorde det klart, at Venstre ønsker en afstemning om retsforbeholdet så hurtigt som muligt.

Lars Løkke lagde i samme omgang pres på regeringen i forhold til at få en afstemning sat i søen:

»Vi er klar til at indgå en forpligtende aftale med regeringen om at holde en sådan snarest muligt,« sagde Venstres formand.