Løkke vil ikke vente på evaluering af den første udflytningsrunde - anden runde skal gå hurtigere

Regeringen sætter fart på udflytningen og bruger bl.a. eksisterende bygninger

Pressemøde i Statsministeriet med Statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde, som præsenterer "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder, " onsdag den 17. januar kl. 13.00 i Statsministeriets Spejlsal på Christiansborg i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Regeringen vil have anden udflytningsrunde af statslige arbejdspladser til at gå hurtigere end den første, fordi det ifølge erfaringerne er en fordel at forkorte perioden, indtil den enkelte institution er på omdrejningshøjde igen.

Det siger minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) på et pressemøde, hvor regeringens seneste udflytningsplan præsenteres.

»De steder, det er gået bedst, er der, hvor man også har flyttet hurtigt.«

»Derfor lægger vi ikke op til, at der skal bygges nyt. Dermed kan vi lave en proces, der samlet set vil gå hurtigere end i forbindelse med den første runde,« siger hun.

Derfor skal mange af arbejdspladserne af økonomiske og praktiske hensyn placeres på steder, hvor der i forvejen er statslige arbejdspladser.

Rigsrevisionen er ved at lave en gennemgang af, hvordan det er gået, og hvad det har kostet.

Men det vil regeringen ikke vente på, understreger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

»Vi gør det, fordi vi politisk vil det her. Det er en værdi for regeringen, at vi får et Danmark i bedre balance.«

»Vores politik trækker vi ikke nede i Rigsrevisionen, den trækker vi i vores regeringsgrundlag. Det er en politisk ambition, at staten skal have et mere ligeværdigt aftryk i Danmark,« siger han.

/ritzau/